Antena 3 CNN Economic Auto Toyota va monta panouri solare următoarei generaţii a hibridului Prius

Toyota va monta panouri solare următoarei generaţii a hibridului Prius

Toyota va monta panouri solare următoarei generaţii a hibridului Prius
07 Iul 2008   •   17:08

Prius, celebrul automobil hibrid al celor de la Toyota va trece la următorul nivel în ceea ce priveşte construcţia acestui tip de maşini. Astfel, începând din 2009, Prius va ieşi de pe porţile fabricii cu panouri solare montate pe plafon, potrivit MothorAuthority. Toyota urmăreşte astfel mărirea autonomiei electrice a hibridului. Următoarea generaţie Prius va fi prezentată iniţial la salonul auto de la Detroit de anul viitor şi va putea fi achiziţionată începând cu luna aprilie a lui 2009.

Publicaţia MothorAuthority susţine că versiunile de top ale automobilului vor fi dotate cu astfel de panouri solare pentru a alimenta dotările suplimentare precum aerul condiţionat. Costurile pentru instalarea acestor panouri pe plafonul maşinii ar putea fi destul de piperate, variind între 2.000 şi 4.000 de dolari.



Dacă însă sunt montate la actualul model Prius ar putea duce la o economie a combustibililor fosili cu până la 30 de procente. Conform MothorAuthority, viitorul autoturism Toyota Prius va dispune, de asemenea, de un motor mai puternic, de 1,6 litri.

Consumul de combustibil ar putea fi totuşi mai mic decât al predecesorului său mulţumită unor noi tehnologii care includ bateriile îmbunătăţite, acestea contribuind la folosirea energiei electrice pentru o perioadă mai mare de timp.



În acelaşi timp, caroseria lui Prius va fi mai uşoară, lucru care a fost într-un fel confirmat prin conceptul 1/X (foto) prezentat la Salonul Auto de la Tokyo din 2007, potrivit MothorAuthority. Publicaţia susţine că anual vor fi construite 450.000 de autoturisme din noua generaţie Prius.

Fotografie: Edmunds.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close