Antena 3 CNN Economic Auto Trafic în condiţii de iarnă. Transfăgărăşanul a fost închis (VIDEO)

Trafic în condiţii de iarnă. Transfăgărăşanul a fost închis (VIDEO)

Trafic în condiţii de iarnă. Transfăgărăşanul a fost închis <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Oct 2007   •   19:37

În judeţul Braşov, pe toate drumurile judeţene şi naţionale se circulă în condiţii de iarnă. Stratul de zăpadă are în anumite zone 30 centimetri. Transfăgărăşanul este deja impracticabil din cauza zăpezii şi a pericolului de avalanşe. În urma ninsorilor abundende din ultimele ore , Administraţia Naţională a Drumurilor a decis închiderea Transfăgărăşanului. Pe unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară, DN 1, se circulă greu, mai ales între Predeal şi Braşov. Maşinile circulă bară la bară iar viteza maximă este de 30 km/h. Şi pe drumul spre Râşnov se circulă cu mare dificultate din cauza ninsorii şi a vântului. Între Braşov şi Poiana Braşov drumarii împrăştie material antiderapant dar circulaţia se desfăşoară normal. Iarna timpurie crează probleme şi pe calea ferată. Traficul feroviar între Braşov şi Predeal a fost oprit pentru câteva ore oprit din cauza unui copac căzut pe şine, care în cădere a rupt o linie electrică de înaltă tensiune.

Pe drumul care face legătura între Pârâul Rece şi Predeal Direcţia Silvică a intervenit cu utilaje pentru a ridica copacii căzuţi pe carosabil din cauza greutăţii zăpezii dar traficul se desfăşoară cu dificultate. Între Braşov şi Poiana Braşov drumarii împrăştie material antiderapant, dar circulaţia se desfăşoară normal. Şoferii care doresc să urmeze acest traseu sunt sfătuiţi să îîşi echipeze maşinile pentru condiţii de iarnă. În caz contrar şoferii este mai indicat să folosească mijloacele de transport în comun.

În zona Rânca - Novaci a nins puternic mai mult de 20 de ore. Pe drumul care face legătura dintre cele două localităţi, stratul de zăpadă a ajuns la aproape 30 de centimetri. 50 de maşini, printre care şi două autocare au rămas blocate. Direcţia judeţeană a drumurilor a fost surprinsă de această zăpadă şi a intervenit cu întârziere. Turiştii blocaţi au fost ajutaţi să iasă din nămeţi de turiştii veniti cu ATV-uri de la Timişoara şi de cabanierii de pe munte.

Din cauza zăpezii au fost probleme şi pe aeroportul din Sibiu. Două curse din Austria la bordul cărora se aflau muzicienii Operei din Viena n-au putut ateriza pentru că vizibilitatatea era extrem de redusă. Aeronavele au survolat cerul deasupra Sibiului mai bine de o oră. În cele din urmă avioanele au fost direcţionate spre aeroportul din Timişoara. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul a două curse TAROM, direcţionate şi ele spre aeroporturile din Timişoara şi Târgu Mureş.

TRAFICUL RUTIER A FOST ÎNGREUNAT DE NINSOAREA TIMPURIE

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close