Antena 3 CNN Economic Auto Tramvaiele din Bucureşti, împotmolite în smoală din cauza caniculei

Tramvaiele din Bucureşti, împotmolite în smoală din cauza caniculei

Tramvaiele din Bucureşti, împotmolite în smoală din cauza caniculei
27 Iun 2008   •   19:31

Canicula a afectat circulaţia tramvaielor din Bucureşti care au rămas împotmolite în smoala turnată pe lângă linii. Soluţia, despre care constructorii susţin că e foarte modernă şi reduce zgomotul, nu ţine şi la Bucureşti, aşa că vatmanii au apelat tot la nisip pentru a pune tramvaiele în mişcare. Luni la prânz, în prima zi de caniculă, pe liniile tramvai de pe şoseaua Colentina şi Bulevardul 1 Decembrie, abia date în folosinţă de câteva luni, nu circula niciun tramvai. Zeci de vagoane au rămas împotmolite în smoală între staţii sau în zona pieţei Obor.

Din cauza caniculei, temperatura din şine a ajuns şi la 80-90 de grade Celsius ceea ce a făcut ca smoala să se topească şi sa ajungă pe linii. După două zile în care au sperat că lucrurile se vor rezolva de la sine, şefii regiei de transport nu au avut altă soluţie decât să trimită muncitori să scoată toată smoala turnată pe lângă linile de tramvai.

Şefii RATB au cerut cerut constructorilor care au montat liniile de tramvai să înlocuiască smoala care are şi rol de protecţie a asfaltului, cu un alt material.

Observator

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close