Antena 3 CNN Economic Auto Transportatorii contestă taxa pentru podul Feteşti-Cernavodă

Transportatorii contestă taxa pentru podul Feteşti-Cernavodă

Transportatorii contestă taxa pentru podul Feteşti-Cernavodă
Sursa foto: Pod
04 Aug 2009   •   13:22

Locuitorii din Feteşti contestă taxa de pod. Transportatorii acuză autorităţile că introducerea acesteia încalcă tratatul cu Uniunea Europeană.

De fiecare dată când sunt nevoiţi să treacă podul Feteşti-Cernavodă, şoferii, inclusiv cei care locuiesc în zonă, sunt obligaţi să achite 10 lei, iar motocicliştii 7 lei.

Tratatul cu Uniunea Europeană stabileşte că România nu taxează şoferii care circulă pe autostrăzi şi aplică rovigneta pe toate drumurile din ţară. Transportatorii sunt de părere că podul de la Feteşti face parte din Autostrada Soarelui şi taxa aplicată se regăseşte deja în rovignetă.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale susţine că taxa a fost introdusă în conformitate cu legislaţia europeană şi vizează recuperarea costurilor de întreţinere. Valoarea ei a fost stabilită în funcţie de celelalte taxe de trecere de pe podurile dunărene.

În ceea ce-i priveşte pe locuitorii din Feteşti, care sunt nevoiţi să achite taxa de fiecare dată când trebuie să treacă podul, soluţia ar putea fi abonamentul.

Traversarea podului îi costă pe motociclişti 7 lei, în timp ce şoferii autoturismelor plătesc cu 3 lei mai mult. Pentru microbuze şi autocare, taxa creşte până la 35 de lei.

Antena 3




×
Subiecte în articol: taxa pod Fetesti Cernavoda
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close