Antena 3 CNN Economic Auto Un poliţist concediat a taxat ilegal şoferii 2 ani

Un poliţist concediat a taxat ilegal şoferii 2 ani

Un poliţist concediat a taxat ilegal şoferii 2 ani
17 Iun 2007   •   18:09

La Constanţa, un poliţist concediat pentru luare de mită nu a renunţat la uniformă şi, vreme de doi ani, a pretins că este apărătorul legii. Bărbatul ieşea pe cele mai aglomerate bulevarde ale oraşului, unde taxa şoferii. Abia acum, pretinsul poliţist a fost prins, în timp ce făcea ce ştia mai bine: lua şpagă. În fiecare zi, Adrian Moldoveanu îşi îmbrăca uniforma - lua un baston reflectorizant şi două staţii de emisie-recepţie nefuncţionale şi ieşea în stradă. Acolo, oprea şoferii şi le pretindea diferite sume de bani pentru a trece cu vederea greşelile acestora.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa l-au prins în flagrant, după mai multe săptămâni de filaj. Avea asupra sa bani adunaţi de la şoferii care îi căzuseră în plasă. Pseudo-poliţistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri. A refuzat să vorbească despre activitatea lui.

Adrian Moldoveanu lucra de ani buni în cadrul Poliţiei din Constanţa. Acum doi ani, a fost concediat după ce a a primit o condamnare de cinci luni pentru luare de mită. El este acum în arestul poliţiei şi riscă să stea 15 ani după gratii pentru înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi port ilegal de uniformă.

Observator

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close