Antena 3 CNN Economic Auto Un român deţine o maşină de epocă, veche de aproape un secol şi evaluată la 100.000 euro (VIDEO)

Un român deţine o maşină de epocă, veche de aproape un secol şi evaluată la 100.000 euro (VIDEO)

Un român deţine o maşină de epocă, veche de aproape un secol şi evaluată la 100.000 euro (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
15 Aug 2010   •   23:16

Nici la pasiuni tot nu renunţă aşa uşor românii! Vorbim despre maşini şi despre motociclete de colecţie, peste care criza financiară nu şi-a pus amprenta. Dimpotrivă! Valoarea lor creşte de la an la an!

Acesta este şi cazul unei maşini care va împlini, în 2014, 100 de ani. Pe cât e de frumoasă şi de...preţioasă, pe atât e de greu de întreţinut.

Pasiunile costă, dar merită! Anul trecut, maşina a fost evaluată la aproximativ 100.000 de euro. Şi nu şi-a pierdut din valoare. Este motivul pentru care să o închiriezi o zi te poate costa 500 de euro.

De întreţinerea ei se ocupă Adrian Dumitru. Acasă mai are opt maşini de colecţie. Cu toate problemele finaciare, nu renunţă la niciuna.

Şi totuşi, tot ce este de colecţie sperie! Nu de alta, dar banii sunt puţini şi tot mai greu de administrat.

Colecţionarii de motociclete sunt chiar mai înfocaţi. Şi stricţi în privinţa definiţiilor.

Hans Kaiser are două motociclete vechi acasă. Valoarea lor iniţială a fost de 2000-2500 de euro ca să ajungă acum la peste 6000 de euro bucata. E mai scumpă, dar nu foarte greu de întreţinut sau de reparat .

Faţă de maşini, motocicletele, chiar şi cele noi, se vând ca pâinea caldă. Importatorul oficial al unei mărcii americane a anunţat recent că a vândut, de la începutul anului, 36 de motociclete, cu 25% mai multe faţă de aceeaşi perioadă din 2009.



Observator

×
Subiecte în articol: masina colectie motocicleta
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close