Antena 3 CNN Economic Auto Vânzările de maşini second-hand au scăzut în ultima lună cu 50%

Vânzările de maşini second-hand au scăzut în ultima lună cu 50%

Vânzările de maşini second-hand au scăzut în ultima lună cu 50%
23 Noi 2008   •   23:50

După ascensiunea record din 2008, vânzările de maşini second hand au intrat pe o pantă descrescătoare. Ultimele trei săptămâni au adus o scădere dramatică a vânzărilor de maşini la mâna a doua, arată jurnaliştii de la Gândul. În târgul Autovit din Vitan, de la începutul lunii noiembrie s-a înregistrat o descreştere cu 50% a vânzărilor de maşini second-hand.
Mai mult, gradul de vizitare a târgului s-a redus în ultima lună cu 20-30 %.
Nici maşinile noi sau aproape noi nu mai prezintă interes pentru români. ?Dacă în octombrie am vândut opt exemplare, luna aceasta n-am vândut nici unul. Nici măcar n-am primit vreun telefon, deşi unele modele, cum e BMW-ul X5, le vindem sub preţul de achiziţie?, a declarat Radu Valentin, unul dintre dealerii care importă maşini de lux din Germania.
?Dacă în iunie am vândut în prima duminică când l-am expus în târg un Ferrari F430 de 230.000 euro, în septembrie am avut nevoie de aproape 3 luni ca să găsim cumpărător pentru un Porsche Cayenne Turbo de 125.000 euro. A urmat noiembrie, când vânzările de maşini noi au căzut cu 50%, iar cele de second hand cu 30%? aspus şi Claudiu Labeş, acţionar la dealerul REG care importă maşini de lux.
Potrivit Gândul, nici SUV-urile nu mai au căutare în România, deşi dealerii fac reduceri importante de preţ.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close