Antena 3 CNN Economic Auto Videanu: Circulaţia infernală din Bucureşti nu e din cauza mea (VIDEO)

Videanu: Circulaţia infernală din Bucureşti nu e din cauza mea (VIDEO)

Videanu: Circulaţia infernală din Bucureşti nu e din cauza mea <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Dec 2007   •   19:19

Miercuri seara, bucureştenii au fost aproape să îşi pună ghetele pentru Moş Nicolae la geamul maşinii. Uzi până la piele, poliţiştii s-au agăţat de fluiere şi au încercat să deblocheze sute de artere. La Mall-ul din Vitan, pompierii au ieşit din unitate ca să dirijeze circulaţia. Disperaţi, şoferii au blocat centrala pentru apeluri de urgenţă, apoi le-au ?mulţumit? aleşilor pentru seara de sărbătoare petrecută la volan. Mai grav este că şi bolnavii din ambulanţe au aşteptat cu orele să ajungă la spital. Potrivit directorului de la ambulanţă, viteza medie de deplasare a unei maşini prin Bucureşti este de 10-11 kilometri pe oră. Mai mică decât a ambulanţelor trase de cai, acum 100 de ani.

Miercuri seară însă s-a mers şi mai încet ca de obicei. Nervii şoferilor prinşi în ambuteiaje au cedat. Toţi şi-au dorit un singur lucru: să ajungă acasă. În zona centrului comercial Orhideea, maşinile celor veniţi la cumpărături au încremenit pe şosea. Nici mijloacele de transport în comun nu au făcut faţă. Poliştii se plâng că nu au un sistem de monitorizare a traficului şi nici nu vin cu veşti bune. Ei prevăd că decembrie va fi o lună grea pentru şoferii bucureşteni.

Răspunsul lui Adriean Videanu: Nu este vina mea!

Într-un oraş paralizat, primarul general spune că este înjurat degeaba şi că şoferii ar trebui să arate cu degetul spre poliţie. Adriean Videanu susţine că primăria se ocupă doar de infrastructură. Care şi ea e luată pe inventar de la alţii, care nu au fost în stare să prevadă numărul de maşini din capitalism. ?Responsabilitatea circulaţiei este a brigăzii de poliţie rutieră?, spune primarul Capitalei, adăugând că nici şoseaua de centură nu se numără printre atribuţiile sale. Ea este în responsabilitatea Ministerului Transporturilor.

?Bucureştiul are o problemă a traficului, pentru că la aceeaşi infrastructură de dinainte de 1989, numărul maşinilor a crescut de la 170.00 la aproape 1.200.000 ? 350.000? . Scuzele nu îi ajută însă prea mult pe bucureşteni. ?Sunt tot timpul în oraş, în trafic. Şi eu resimt problema ca oricare locuitor al Bucureştiului. Dar nu există altă soluţie?, spune Videanu.

Primarul general al Capitalei a anunţat acum câteva luni că, de Sărbători, traficul din Capitală va fi de coşmar. ?Soluţii miraculoase nu sunt decât aceea de a încerca să suplinim mijloacele de transport?.

VIDEANU DESPRE CEI RESPONSABILI DE TRAFICUL DIN CAPITALĂ:  

IMAGINEA INFERNULUI BUCUREŞTEAN:  

Observator

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close