Antena 3 CNN Economic Auto Volkswagen va deschide o fabrică auto în SUA, în Tennessee

Volkswagen va deschide o fabrică auto în SUA, în Tennessee

Volkswagen va deschide o fabrică auto în SUA, în Tennessee
16 Iul 2008   •   14:25

Producătorul auto german Volkswagen va deschide o nouă fabrică în SUA, în statul Tennessee, fapt ce ar putea duce la o creştere a economiei locale cu aproximativ 1 miliard de dolari, informează BBC.

VW a ales să deschidă noua fabrică în oraşul Chattanooga, în detrimentul unor locaţii din Alabama sau Michigan. Motivul pentru care producătorul german a a decis să construiască o fabrică în SUA este dat de aprecierea euro faţă de dolar, ceea ce face mai costisitoare producerea maşinilor în Europa şi exportarea lor în SUA.

Decizia Volkswagen vine într-un moment în care industria auto americană se confruntă cu concedieri masive de personal. Cu toate acestea, statul Michiganul, considerat inima industriei auto din SUA şi care a avut cel mai mult de suferit de pe urma reducerilor de personal de la General Motors şi Ford, nu a fost ales ca locaţie.

Odată construită, în 2011, fabrica va oferi peste 2000 de locuri de muncă precum şi posibilitatea de a contracta diferite lucrări auxiliare firmelor locale. Capacitatea sa va fi de aproximativ 150.000 de maşini pe an, producţia axându-se în general pe modele din clasa medie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close