Antena 3 CNN Economic Auto ZEST, maşina care poate fi condusă de la 16 ani, se lansează în România

ZEST, maşina care poate fi condusă de la 16 ani, se lansează în România

ZEST, maşina care poate fi condusă de la 16 ani, se lansează în România
03 Apr 2008   •   20:13

Compania Balcanică de Trenuri Turistice, impreună cu marca franceză Acrea, va lansa în România, luni, automobilul ZEST. Acesta este primul model al producătorului francez pe piaţa românească. Potrivit oficialilor CBTT, preţul de bază va fi de 11.900 de euro cu TVA.

Maşina, care are două locuri, dispune de un motor de 505 centimetri cubi (cmc), care dezvoltă 21 de cai putere, astfel, atingând viteza de maxim 110 kilometri pe oră. Zest are cutia de viteze automată. Potrivit oficialilor CBTT, automobilul poate fi condus de la vârsta de 16 ani, de care deţin permis de conducere de categoria A1 şi B1. Cumpărătorii maşinii nu vor plăti taxa auto sau cea de înmatriculare datorită faptului că tehnologia pe care este construit autovehiculul este similară cu cea a unui ATV. Cu o masă de 380 de kilograme, consumul mediu este de 4,7 litri pentru 100 de kilometri parcurşi, capacitatea rezervorului fiind de 26 de litri.

Zest este conceput pentru persoanele fizice care doresc un automobil recreaþional, companiilor care dezvoltă turismul, în special hotelurilor de pe litoral, precum şi firmelor care doresc să îşi promoveze imaginea prin compania ZEST.

În 2009 CBTT va importa noi versiuni ale modelului, aunul cu patru locuri, precum şi unul propulsat electric.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close