Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: Băsescu vede o nouă criză, într-o Românie "încă eclilibrată macroenomic"

Daily Income: Băsescu vede o nouă criză, într-o Românie "încă eclilibrată macroenomic"

Daily Income: Băsescu vede o nouă criză, într-o Românie "încă eclilibrată macroenomic"
24 Sep 2014   •   10:34

Preşedintele Traian Băsescu trasează din nou directive pe plan economic şi trage de urechi guvernul. Acesta spune că România riscă să intre într-o nouă perioadă de criză însă recunoaşte că, deocamdată, ţara e stabilă macroenonomic.

"România e încă eclilibrată macroenomic. (...) Toate cele 5 criterii de convergenţă de la Maastricht sunt indeplinite", a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să atragă din nou atenţia că acest echilibru ar putea fi zdruncinat.

"Există alternativa nerespectării obligaţiilor, pentru că sunt politicieni care spun că Tratatul fiscal n-ar trebui respectat şi obligațiile pe care ni le-am asumat în relaţia cu Comisia Europeană ar trebui renegociate. Asta înseamnă întârzieri în consolidarea fiscală şi risc major", a completat preşedintele.

Şeful statului a mai spus că trebuie stopată tendinţa de reluare a creşterii costurilor de funcţionare a statului, precizând că s-a ajuns la aproximativ 7,4% din PIB, după ce, în anii 2010-2011, era de sub 7%..

Jurnalistul Ionuţ Bălan, senor editor la Jurnalul Naţional, a afirmat la Antena 3 că această declaraţie a lui Traian Băsescu este mai mult una politică, arătând că preşedintelui nu îi convine cine este la putere în momentul de faţă.

"Observ ritmicitatea politicienilor care scot şi bagă ţara în criză", a comentat jurnalistul.



×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close