Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income. Ce ar însemna ieşirea Greciei din zona euro, după ce stânga a câştigat alegerile

Daily Income. Ce ar însemna ieşirea Greciei din zona euro, după ce stânga a câştigat alegerile

Daily Income. Ce ar însemna ieşirea Greciei din zona euro, după ce stânga a câştigat alegerile
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    26 Ian 2015   •   11:24
O posibilă ieşirea a Greciei din zona euro ar fi complicată şi, în plus, ar provoca pagube economice elenilor şi ar pune Europa într-o situaţie fragilă, comentează antreprenorii, după ce stânga radicală a câştigat alegerile legislative din Grecia, potrivit rezultatelor parţiale. 
 
Partidul grec de extremă stângă Syriza a militat în campanie pentru ieşirea din austeritate, renegocierea tuturor datoriilor externe şi posibilitatea de a părăsi zona euro.
 
Totuşi, "este foarte complicat în acest moment să asistăm la o ieşire a Greciei din zona euro, ea ar provoca şi mai multe pagube economiei din Grecia şi, mai mult, ar destabiliza întreaga zonă euro procesul de ieşire a unui stat atât de mare din zona euro", a spus antreprenorul Ilan Laufer, luni, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
În context, Laufer este de părere că ideea ieşirii Greciei din zona euro este o măsură mai degrabă "populistă, prin care aceşti oameni au ajuns la putere, dar e mai greu de pus în practică".
 
De asemenea, antreprenorii atrag atenţia şi asupra riscurilor care s-ar abate asupra Europei, din punct de vedere economic.
 
"Dacă ne uităm spre o ieşire totală din zona euro, este o situaţie extrem de complicată, dificilă şi practică ar pune Europa într-o situaţie foarte fragilă în următorii ani", a adăugat Ilan Laufer.

×
Subiecte în articol: Daily Income daily income cu adrian maniutiu Franc elveţian Grecia ilan laufer
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close