Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: Consilierul economic al premierului explică restrângerea investiţiilor publice în 2014

Daily Income: Consilierul economic al premierului explică restrângerea investiţiilor publice în 2014

Daily Income: Consilierul economic al premierului explică restrângerea investiţiilor publice în 2014
11 Noi 2014   •   10:25

Consilierul economic al premierului, Cristian Socol, a explicat, în ediţia de marţi a emisiunii "Daily Income", că Guvernul nu a efectuat nicio tăiere a investiţiilor efective în acest an, arătând că cifrele care indică o restrângere a investiţiilor publice pe primele 9 luni se datorează lucrărilor care sunt în curs de finalizare.

În plus, Socol a arătat că acest deficit este comparat cu cel de la nivelul anului trecut, când s-au plătit numeroase arierate.

"Legat de statistica aceasta, care arată că investiţiile publice au scăzut cu 24 la sută în primele nouă luni, se omite faptul că ele se compară cu anul 2013. În primele nouă luni s-au plătit arieratele CNADNR de 2 miliarde de ron şi 800 de milioane de ron, arierate din Trezorerie către autorităţile locale. Practic, comparaţia nu este corectă", a declarat Cristian Socol.

Socol a arătat că restrangerea investitiilor publice ar putea indica şi o mai bună folosire a banilor publici, prin eliminarea proiectelor neeraliste dar şi a corupţiei.

×
Subiecte în articol: Daily Income Victor Ponta
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close