Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: Cum este abordată problematica impozitării bacşişului de către antreprenori şi care e impactul reducerii TVA-ului la alimente

Daily Income: Cum este abordată problematica impozitării bacşişului de către antreprenori şi care e impactul reducerii TVA-ului la alimente

Daily Income: Cum este abordată problematica impozitării bacşişului de către antreprenori şi care e impactul reducerii TVA-ului la alimente
06 Mai 2015   •   10:14

Antreprenorul Ilan Laufer a vorbit, în ediţia de miercuri a emisiunii "Daily Income", despre impactul reducerii TVA-ului la alimente şi despre măsurile de relaxare fiscală propuse de Guvern, începând cu 1 ianuarie 2016.

Laufer a arătat că, deşi reducerea TVA-ului la alimente, de la 24 la sută, la 9 la sută, este o măsură bine intenţionată, Guvernul ar fi trebuit să "pregătească terenul" în piaţa de consum cu mult timp înainte de intrarea lor în vigoare.

"Şi-au dat seama acum de importanţa acestei măsuri şi probabil impactul bugetar este foarte mare dacă avem succes cu această măsură, dar poate fi şi un impact dezastruos dacă eşuăm", a spus Ilan Laufer, la Antena 3.

"În clipa în care acest TVA se reduce la de 24 la sută la 9 la sută, înseamnă că statul român va încasa mai puţin de la aceşti mari retaileri şi de această piaţă de consum. Dar măsura e menită să încurajeze consumul nostru", a mai spus Laufer.

Întrebat de Adrian Măniuţiu cum a abordat problematica bonului fiscal pentru bacşiş, în cazul afacerii sale, Ilan Laufer a răspuns că, "până nu se clarifică situaţia, noi nu mai percepem nici un fel de bacşiş".

"Pentru cinci sau zece lei riscăm să fim închişi. Şi ca noi sunt mulţi alţii", a spus Laufer.



×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close