Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: România, un portofoliu de sute de miliarde de euro în Comisia Europeană

Daily Income: România, un portofoliu de sute de miliarde de euro în Comisia Europeană

Daily Income: România, un portofoliu de sute de miliarde de euro în Comisia Europeană
Sursa foto: Foto: europaeum.org
11 Sep 2014   •   10:37

Portofoliul de Politică regională se referă la politica de investiţii în cadrul Uniunii Europene, susţine crearea locurilor de muncă, competitivitatea, cresterea economica, îmbunătăţirea calităţii vieţii si dezvoltarea durabilă.

De asemenea, exprimă solidaritatea Uniunii faţă de ţările şi regiunile mai puţin dezvoltate, concentrând fondurile în domeniile şi în sectoarele deficitare.

Un rol extrem de important va avea şi deţinătoarea acestui portofoliu, europarlamentarul Corina Creţu, care va avea pe mână un buget de peste 350 de miliarde de euro.

Banii trebuie gestionaţi până în anul 2020. Acesta va fi principalul instrument de investiţii al UE pentru a atinge obiectivele strategiei Europa 2020: crearea de locuri de muncă şi generarea de creştere economica, abordarea problemei schimbarilor climatice si a dependenţei energetice, reducerea saraciei si a excluziunii sociale.

De asemenea, strategia va contribui şi definirea mai bună a priorităţilor-cheie ale Fondului european de dezvoltare regională, cum ar fi sprijinul pentru întreprinderile mici şi mijlocii, obiectivul fiind de a dubla sprijinul, de la 70 la 140 de miliarde EUR pe durata celor 7 ani.

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close