Efectele crizei din Grecia. Sute de maşini de lux ruginesc în depozite. Agenţia care le scotea la licitaţie, desfiinţată

de D.D.    |    12 Sep 2012   •   08:06
Efectele crizei din Grecia. Sute de maşini de lux ruginesc în depozite. Agenţia care le scotea la licitaţie, desfiinţată Foto: www.mustknowhow.com

Criza are urmări tot mai ciudate în Grecia. Sute de maşini de lux şi alte vehicule pe patru şi două roţi, confiscate de stat, ruginesc în depozite, deoarece nu mai are cine să le vândă. Dacă ar fi scoase la licitaţie, şi-ar găsi destui cumpărători, dar agenţia care avea această sarcină a fost desfiinţată, pentru a se face economii.

Organizaţia pentru Administrarea Bunurilor Publice, cunoscută de toţi grecii sub iniţialele ODDY, deţine uriaşe depozite în toată ţara. Aici, printre autobuze vechi şi vehicule de poliţie ciuruite de gloanţe, se pot vedea maşini de lux aproape noi, capturate de la traficanţi de droguri sau alţi răufăcători.

Pe vremuri, cei mai buni clienţi ai Organizaţiei erau politicienii, amatori de maşini sclipitoare la preţ redus. Totul s-a schimbat, însă, după ce ODDY a început să raporteze pierderi tot mai mari, în timp ce numărul salariaţilor rămânea acelaşi sau chiar creştea. Până la urmă, la cererea finanţatorilor internaţionali, guvernul a hotărât să desfiinţeze Organizaţia, înlocuită cu o simplă direcţie din minister.

Dar reorganizarea a paralizat funcţionarea agenţiei, iar licitaţiile au fost sistate chiar în momentul în care guvernul are nevoie disperată de bani. Optimist, directorul noii versiuni a ODDY speră că-şi va putea relua activitatea luna viitoare, când doreşte să vândă un iaht de lux şi mai multe nave de transport.


x close