Grecia: Ministerul Finanţelor a publicat lista ruşinii cu numele a 57 de doctori evazionişti

14 Mai 2010   •   15:13
Grecia: Ministerul Finanţelor a publicat lista ruşinii cu numele a 57 de doctori evazionişti bani

Autorităţile din Grecia au făcut publice numele celor care evită să îşi plătească taxele la stat, potrivit BBC. Ministerul Finanţelor de la Atena a dat publicităţii o listă cu numele a 57 de medici, acuzaţi că nu şi-au plătit datoriile la stat.

În plus, ministerul de resort a impus penalizări în valoare de câteva sute de mii de euro pentru 11 dintre cei mai mari datornici.

Măsura face parte dintr-o campanie de stopare a evaziunii fiscale, considerată un factor determinant pentru criza actuală pe care o traversează ţara.

Ministerul Finanţelor a avertizat deja că ar putea confisca sume din conturile bancare ale datornicilor la stat. Se estimează că statul ar putea colecta aproximativ 40 de miliarde de dolari, ceea ce ar reprezenta 10% din uriaşa datorie publică a ţării.

Doctorii, alături de avocaţi şi alte categorii de liber profesionişti din clasa de mijloc au fost acuzaţi adesea că ar fi alimentat economia subterană a Greciei, evitând să îşi plătească taxele şi nedeclarându-şi veniturile reale.

În timp ce campania ?nume şi ruşine? va câştiga, fără îndoială, simpatia unei părţi din societatea elenă, se va mări presiunea pusă pe guvern pentru a ridica imunitatea parlamentară care îi protejează, în prezent, pe politicienii corupţi.

Antena3.ro


Parteneri
x close