Antena 3 CNN Economic Biz News Radu Soviani, la Daily Income: România a plătit către UE mai mult decât a încasat din fondurile structurale

Radu Soviani, la Daily Income: România a plătit către UE mai mult decât a încasat din fondurile structurale

Radu Soviani, la Daily Income: România a plătit către UE mai mult decât a încasat din fondurile structurale
11 Sep 2014   •   11:20

Analistul economic Radu Soviani a declarat, în ediţia de joi a emisiunii "Daily Income", că portofoliul obţinut de România în Comisia Europeană reprezintă o poziţie meritată, şi asta pentru că, până anul trecut, România a plătit către UE mai mult decât a încasat din fondurile structurale.

"Apartenenţa la Uniunea Europeană presupune o plată de membru de până la 1,4 miliarde de euro pe an. Dacă tragem linie, ce am plătit din 2007 până la sfârşitul lui 2012, o să vedem că, scoţând fondurile de Agricultură, care sunt separate, pe fondurile structurale şi de coeziune România încă la nivelul anului trecut era contributor net. Deci, România a plătit mai mult decât a încasat din fondurile structurale", a declarat Radu Soviani, la Antena 3.

Analistul a subliniat că, prin numirea Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru portofoliul de Politică regională, România nu va avea avantaje sau facilităţi, şi asta pentru că un comisar european trebuie să se "depersonalizeze din punct de vedere al cetăţeniei".

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close