Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 accesorii esențiale pentru motocicliști. Cum să conduci în siguranță?

3 accesorii esențiale pentru motocicliști. Cum să conduci în siguranță?

O cască de motocicletă poate face diferența între viață și moarte. Pe de altă parte, un portbagaj de motocicletă nu îți va salva viața, însă te poate ajuta în anumite momente. Dar cum rămâne cu pantalonii de motocicletă, jachetele din piele sau chiar ochelarii de soare și alte piese similare? Sunt doar pentru estetică sau au și o funcție de protecție pentru un motociclist? Află răspunsurile în rândurile de mai jos.

3 accesorii esențiale pentru motocicliști. Cum să conduci în siguranță?
Sursa foto: Shutterstock
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Sep 2022   •   11:48

Există o mulțime de unelte și accesorii pe care le poți cumpăra pentru motocicletă și care nu se încadrează neapărat într-o categorie definită. Multe dintre acestea sunt articole de care nici nu știi că ai nevoie decât dacă se întâmplă să le întâlnești întâmplător. Cu toate acestea, unele dintre ele pot face mersul pe motocicletă atât confortabil, cât și sigur.

Cască integrală „full face”

Nu este nevoie de prea multă filosofie pentru un produs „full face”. Ceea ce acoperă capul în integralitate îți protejează viața și, de aceea, să achiziționezi două căști moto integrale este esențial. Una îți va fi de folos ție, iar alta camarazilor tăi de drum. 

Ia în considerare că atunci când cumperi o cască nouă, este normal să se simtă puțin strânsă, dar nu prea mult. Regula degetului mare te va ajuta să faci alegerea potrivită: atunci când este pe cap, casca trebuie să îți ofere suficient spațiu încât să introduci degetul mare de-a lungul circumferinței sale. 

Unii producători vor oferi chiar și modele diferite pentru diferite forme ale capului. Motivul pentru care îți recomandăm o cască de acest tip, care oferă o acoperire completă, este că îți va proteja atât craniul, cât și fața.

Cizme pentru motocicletă

Probabil ai observat că mulți motocicliști începători poartă doar niște adidașii, în special pe traseele sau distanțele scurte. Cu toate acestea, cizmele corespunzătoare sunt necesare nu numai pentru aventurile pe motocicletă (traseele lungi sau complexe), cât și pentru fiecare drum de mici dimensiuni.

Acest tip de încălțăminte este o parte esențială a echipamentelor de siguranță pe motocicletă. Cizmele te pot proteja de leziunile cu impact ridicat într-un accident sau în cădere și vor preveni, de asemenea, arsurile cauzate de căldura de evacuare.

Geacă pentru motocicletă

Nimeni nu îți va cere în mod legal să porți o jachetă atunci când mergi pe motocicletă. Cu toate acestea, geaca este o parte esențială a echipamentului de protecție pentru motor.

Dacă este suficient de robustă și groasă, te va proteja de intemperii sau vreme urâtă, dar și de razele fierbinți ale soarelui. Însă, ceea ce este mai important - jumătatea superioară a corpului conține cele mai multe organe vitale care vor fi mult mai puțin expuse cu o jachetă adecvată.

În special dacă urmezi un traseu montan, cu multe suișuri și coborâșuri, abraziunea pielii cu aerul poate provoca microleziuni dureroase care se pot inflama ușor. Astfel, o jachetă textilă nu se va dovedi la fel de eficientă ca una din piele, indiferent că este vorba despre piele naturală sau sintetică.

Achiziționarea echipamentelor potrivite de protecție te poate salva din multe situații neprevăzute. Alege să te echipezi cel puțin cu aceste trei elemente atunci când mergi la drum și vei avea un grad de siguranță mai ridicat.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close