Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Amenajarea dormitorului în stil clasic: 6 reguli simple

Amenajarea dormitorului în stil clasic: 6 reguli simple

Atunci când vorbim despre un dormitor amenajat în stil clasic ne referim la un decor impresionant, care denotă rafinament și eleganță.

Amenajarea dormitorului în stil clasic: 6 reguli simple
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2022   •   17:59

Piesele alese pentru un astfel de dormitor sunt realizate din materiale de calitate, iar confortul este întotdeauna pe primul loc.

 Iar dacă îți dorești să îți amenajezi dormitorul într-un stil clasic, va trebui să acorzi o atenție deosebită anumitor elemente esențiale, cum ar fi paleta cromatică, calitatea finisajelor și a materialelor textile, designul pieselor de mobilier și poziționarea acestora. 

Alege piese de mobilier în stil clasic

Pentru a te bucura de un dormitor amenajat în stil clasic vei avea nevoie în primul rând de piese de mobilier realizate din lemn de esență tare. Poți opta pentru piese fabricate din lemn închis la culoare, cum ar fi cel de stejar, mahon, nuc, mesteacăn sau vișin. De asemenea, poți alege un pat tapițat de la Tamos, pe care să îl așezi în mijlocul camerei, astfel încât să creezi o frumoasă simetrie. În spațiul rămas liber poți poziționa de o parte și de alta a patului câte o noptieră, care poate servi ca suport pentru un corp de iluminat. Întotdeauna stilul clasic va fi caracterizat prin simetrie, așa că este important să respecți această direcție.

Optează pentru o paletă de culori caldă

Un dormitor amenajat în stil clasic are nevoie de o paletă caldă de culori, așa că poți alege nuanțe de alb, maro, auriu, cărămiziu, galben, beige sau portocaliu. Iar pentru a crea un contrast poți opta pentru diferite accesorii în nuanțe de vișiniu.

Alege textile de calitate

Dintr-un dormitor decorat în stil clasic nu ar trebui să lipsească textilele. Așa că perdelele, draperiile, tapițeriile și covoarele sunt elementele esențiale ale întregului decor. Alege materiale de calitate, precum taftaa, mătase, brocart sau bumbac egiptean pentru lenjeria patului. Poți completa decorul și cu ajutorul unor tabureți sau cu o serie de perne decorative de diferite culori și dimensiuni, pe care să le așezi în straturi.

Organizează-ți un dressing încăpător

Într-un dormitor clasic poți aduce un dulap încăpător, realizat din lemn masiv. Alege o piesă de mobilier bine compartimentată, cu uși mari, decorate cu elemente florale din lemn. Iar dacă spațiul nu îți permite să optezi pentru un dulap mare, poți opta pentru o variantă cu un design simplist, care să păstreze totuși eleganța de altădată.

Include un spațiu de relaxare

Dacă ai un dormitor spațios poți organiza lângă fereastră un spațiu de relaxare, aducând un fotoliu confortabil, tapițat cu catifea sau stofă. Un astfel de element statement va aduce un plus de rafinament și o notă de noblețe întregii încăperi. În plus, fotoliul va fi locul perfect în care te vei putea relaxa în weekenduri, citind una dintre cărțile preferate.

Decorează camera cu plante

Poți aduce natura mai aproape într-un dormitor clasic, optând pentru câteva ghivece cu flori, pe care le poți așeza pe pervaz. Plantele vor aduce culoare întregului decor, dar în același timp vor purifica aerul din încăpere și te vor ajuta să dormi mai bine. 

Decorează pereții cu tablouri

Întotdeauna arta aduce un plus de personalitate oricărei încăperi, așa că dacă îți dorești un dormitor cu un decor deosebit, poți alege un tablou impresionant, pe care să-l poziționezi deasupra patului, sau pe peretele lateral. Poți alege o pictură în ulei, un tablou abstract de tip canvas sau chiar un portret cu o ramă din lemn.

Așadar, într-un dormitor amenajat în stil clasic vom regăsi întotdeauna nuanțe calde, fibre textile de calitate și piese de mobilier fabricate din lemn masiv. Urmând sfaturile și sugestiile de mai sus, vei putea obține un decor inedit pentru dormitorul tău, unde confortul va fi la superlativ.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close