Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Avantajele unei cabine de duș în comparație cu o cadă

Avantajele unei cabine de duș în comparație cu o cadă

Te întrebi ce avantaje poate avea o cabină de duș față de alte soluții precum o cadă, fie și doar din punct de vedere al funcționalității.

Avantajele unei cabine de duș în comparație cu o cadă
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2022   •   13:14

Vei găsi aici un anumit număr de argumente care îți vor permite să faci alegerea în deplină cunoaștere a faptelor. Nouă sau în renovare, acest articol te poate ajuta să descoperi avantajele cabinelor de duș în comparatie cu o cadă tradițională.

Avantajele spațiului

Cada baie sau duș? Între cele două, inima noastră se balansează în mod regulat, ambele având beneficii semnificative. Într-adevăr, unii dintre noi vor prefera un duș energizant și revigorant la începutul zilei, alții vor prefera o baie rituală seara... O cabină de duș este o adevărată atracție în baia ta. Nu numai că adaugă valoare băii tale, dar o cabină de duș se poate dovedi a fi mult mai avantajoasă.

Evident, chiar și o cadă foarte mică (cele mai mici modele sunt de 125 x 125 cm) ocupă spațiu, cu atât mai mult când este transformată într-o cadă insulă în centrul încăperii! Spațiul este așadar un factor determinant în amenajarea băii tale. Ar trebui să te înclini mai mult spre o cabină de duș dacă ai o zonă mai mică pentru baie.

Un alt criteriu de dimensiune: atunci când faci baie, consumi atât de multă apă de fiecare dată, ceea ce nu este foarte ecologic și economic. Este foarte simplu: atunci când un duș necesită în medie 40 până la 60 de litri de apă, o cadă poate înghiți aproape 120 până la 200 de litri. Ceea ce corespunde la 4 până la 5 dușuri pentru o singură baie! Înlocuirea unei căzi cu o cabină de duș, pe lângă faptul că îți oferă beneficiul unor funcții avansate, îți permite să optimizezi timpul petrecut sub apă din toate punctele de vedere.

Avantajul major al unei cabine de duș integrale este și accesibilitatea acesteia. Într-adevăr, este întotdeauna mai ușor să intri într-un spațiu la un singur nivel sau aproape cu o cadă de duș, mai ales și mai ales pentru persoanele cu mobilitate redusă sau seniori. Pereții precum și ușa glisantă din sticlă transparentă asigură etanșarea perfectă a cabinei de duș în timpul utilizării. Cabina de duș dreptunghiulară este modelul cel mai clasic, dar poți găsi și cabină de duș cu colț sfert. Cel mai mare avantaj al unei cabine de duș este că rămâne căldura în interiorul dușului. Optezi pentru o cabină de duș fixă? În acest caz, pe lângă receptor și uși, cabina este închisă și deasupra. Acest lucru creează un cocon cald plăcut atunci când faci duș. Nu numai că toată căldura este concentrată în cabina de duș, dar și apa rămâne înăuntru. În acest fel, podeaua băii nu este umed , ceea ce reduce curățarea după duș.

În plus, o cabină de duș cu cabină de duș sau cu o cadă de duș extraplată ocupă puțin spațiu în băi și permite o accesibilitate și mai ușoară fără a fi nevoie să treci peste cadă.

Costul unei instalații pentru o cabină de duș

Exista o mare varietate de modele, de la cele mai functionale la cele mai bine dotate în materie de accesorii pentru hidroterapie. De exemplu, dacă ai un buget suficient, nimic nu te împiedică pentru același volum de spațiu sau aproape să optezi pentru o cabină dotată cu funcții de hidromasaj. Aceste dispozitive sunt capabile să recreeze un adevărat moment de relaxare high-tech, la fel de bine sau chiar mai bine decât într-un spa!

Îți poți face cabina de duș la fel de luxoasă pe cât dorești. Jeturi de hidromasaj, iluminare specială sau un radio rezistent la umiditate... Multe posibilități sunt direct integrate și ascunse atractiv.

Dacă pur și simplu dorești să instalezi o cabină de duș funcțională pentru o baie suplimentară, de exemplu, ar trebui să poți găsi sisteme ieftine care sa îți permită totuși sa obții un spațiu compartimentat de calitate, evitând astfel orice risipă termică și alte scurgeri de apă.

În plus, cabinele de duș sunt livrate cu toate echipamentele necesare instalării lor.

Băile balneo concurează acum cu dușurile cu hidromasaj care consumă mai puțină apă și sunt la fel de benefice pentru sănătate și relaxare.

Instalarea unui duș la comandă este în general mai costisitoare decât a unei cabine de duș, dar are avantajul de a se adapta perfect spațiului din baia ta.

Cu cabinele de duș cu hidromasaj complet echipate, tot ce trebuie să faci este să conectezi diferitele conducte la alimentarea cu apă și la scurgere. Echipamentul pentru jeturile de apă este încorporat în peretele de sticlă sau acrilic al cabinei de duș. Majoritatea modelelor de cabine de duș cu hidromasaj integrale sunt oferite într-un sfert de cerc cu uși glisante pentru un duș spațios și deschidere ușoară a ușii.

Poți optimiza astfel spațiul disponibil în timp ce te bucuri de un duș cu hidromasaj. Este o soluție ideală pentru baile mici în care nu este posibilă instalarea unei băi cu hidromasaj din lipsă de spațiu.

Astfel, dacă optezi pentru o cabină de duș, nu trebuie să iei în considerare nimic. Totul este instalat dintr-o singură mișcare și te poți bucura imediat de duș

De ținut minte

Cabina de duș are, așadar, multe avantaje față de cada baie ieftina tradițională, cum ar fi:

  • economisești spațiu în baie,

  • reduci consumul de apă,

  • te bucuri de opțiuni suplimentare, cum ar fi hidromasajul.

În cele din urmă, dacă ai o baie mare, îți poți permite să instalezi o cadă de sine stătătoare. Fie că este rotundă, ovală, pe picioare, așezată pe pământ, retro sau modernă va adăuga caracter zonei tale de relaxare. Astăzi, căzile vin într-o multitudine de forme și dimensiuni pentru a se potrivi tuturor gusturilor și tuturor băilor.

Pentru a te asigura că o cadă ți se va potrivi cu adevărat, trebuie să ții cont de câteva criterii:

  • Dimensiunea si forma cazii tale (patrata, coltar, autoportanta) depind foarte mult de spatiul disponibil in baia ta.

  • În funcție de nevoi, alegi o cadă încorporată sau de sine stătătoare.

  • Alegerea materialelor pentru cadă – tradițională sau sintetică – va afecta stilul acesteia, ușurința în utilizare și întreținere.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Surse: România nu poate da sistemul Patriot Ucrainei
x close