Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum îmbini funcționalitatea cu stilul pentru o baie perfectă

Cum îmbini funcționalitatea cu stilul pentru o baie perfectă

Dacă ai în plan amenajare unei băi, trebuie să știi că planificarea este un pas esențial. O baie este un spațiu practic, folosit frecvent. Deși a fost gândit doar ca spațiu funcțional, o poți transforma ușor într-o zonă de time-out la fel de elegantă precum un centru SPA.

Cum îmbini funcționalitatea cu stilul pentru o baie perfectă
Sursa foto: www.germanquality.ro
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   16:47

 Mai presus de orice, o baie trebuie să fie curată și ordonată. Evită să o amenajezi doar pentru a fi pur funcțională, mai ales dacă apreciezi momentele de relaxare sau băile cu spumă. Este important să adaugi elemente care oferă un plus de confort și îți stimulează creativitatea. Și cum detaliile fac diferența, îți prezentăm o serie de idei care te vor ajuta să creezi o oază de relaxare în propria casă. Vei fi uimit ce impact va avea în viața ta de zi cu zi!
    • Instalează lavoarul deasupra blatului și vei duce stilul băii tale la un alt nivel. Fără îndoială aceste modele sunt vedetele contemporane în materie de lavoare. Acestea sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, forme și materiale. Alege un model asimetric cu aspect din piatră naturală și te vei bucura de un element sculptural extraordinar.
    • Alege o oglindă de baie deosebită. Variantele pentru aceasta sunt nenumărate. Pentru un efect relaxant poți alege modele cu lumină integrată sau ambientală. Rolul oglinzilor este în mare parte unul practic; dacă te orientezi însă către oglinzi rotunde, baia va căpăta un aspect aparte, descris de echilibru și perfecțiune. Dacă baia este locul unde își desfășori ritualurile de înfrumusețare, o oglindă cosmetică poate fi elementul salvator, deoarece îi poți schimba poziția în funcție de unghiul din care dorești să te privești. Nu o pierde din vedere nici pe aceasta! 

    • O baterie de lavoar se poate transforma într-un obiect decorativ în orice baie, atunci când ai clar în minte aspectul general pe care vrei să îl realizezi. Pentru un aspect modern și minimalist te poți orienta către o baterie de lavoar cromată, simplă, cu montaj pe blat, iar pentru un design vintage clasic, alege o baterie din bronz cu dublă comandă și montaj pe perete. 

    • Doar pentru că băile au destinație funcțională, iar spațiul este de multe ori limitat, nu înseamnă că nu-i poți oferi personalitate. Adaugă o piesă de artă decorativă deasupra căzii sau a vasului WC; de asemenea, plantele iubitoare de umiditate dispuse în jardiniere mici și pietrele naturale ornamentale sunt elemente ce nu trebuie să lipsească din sanctuarul tău de relaxare. 

    • Alege plăci ceramice în aceeași nuanță pentru podea și pereți - oferă senzația de spațiu mai mare. De asemenea te poți inspira din natură și să alegi modele de gresie și faianță cu imprimeu floral. 

Ține cont de aceste sfaturi și idei pe măsură ce îți planifici baia de vis și creează un loc armonios în care obiectele se îmbină plăcut între ele. Descoperă stilul care te caracterizează și adaugă elemente care îți vor completa cu succes decorul pentru un SPA acasă.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close