Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Când upgradezi un laptop nu e musai să cumperi unul nou. Află de ce!

Când upgradezi un laptop nu e musai să cumperi unul nou. Află de ce!

Orice aparat IT începe să dea semne de uzură după câțiva ani de utilizare, iar succesul sau calitatea îndeplinirii diverselor task-uri devin mai precare odată cu trecerea timpului.

Când upgradezi un laptop nu e musai să cumperi unul nou. Află de ce!
Sursa foto: stocksnap.io
de Georgiana Adam    |    17 Iul 2023   •   16:53

Prin întrețineri și actualizări periodice poți prelungi durata de viață a unui laptop în vederea obținerii unor rezultate excelente.

Când sunt necesare anumite îmbunătățiri pentru dispozitivul tău?

În funcție de vechime, cerințe și valoarea de piață tu decizi dacă este rentabil să upgradezi un laptop prin metode specifice sau să achiziționezi unul nou. Înainte să începi căutarea diferitelor piese de schimb ai câteva artificii la îndemână care odată aplicate îi pot crește considerabil performanțele. Folosirea unui hard disk extern este esențială atunci când vrei să eliberezi spațiul de stocare, să actualizezi sau să resetezi complet sistemul de operare. Este bine să salvezi documentele importante pe o unitate separată ca să le utilizezi fără probleme odată ce operațiunea se încheie. O altă metodă ce influențează fundamental randamentul și puterea de lucru este eliminarea definitivă a unor fișiere ce încarcă inutil memoria aparatului. Rularea unui program antivirus este un alt procedeu de luat în calcul deoarece permite curățarea completă a virușilor ce împiedică îndeplinirea task-urilor într-o manieră eficientă și rapidă.

Ce componente pot fi înlocuite pentru performanțe mai mari?

Multe laptopuri nu au o structură modulară, ci sunt organizate ca un singur corp cu piese lipite între ele. În consecință, înlocuirea lor devine de multe ori imposibilă fără să fie afectată integritatea aparatului. La orice operațiune de modernizare se impune mai întâi o verificare minuțioasă pentru a vedea dacă există acces la elemente vitale precum acumulatorul, plăcile de memorie ori locul de stocare. Consultarea manualului de utilizare constituie primul pas în procesul de reparație și te ajută să identifici în detaliu ce este nevoie să înlocuiești. Suplimentarea memoriei RAM este un demers simplu și eficient care poate face o diferență majoră în ceea ce privește funcționarea unui laptop, însă cu costuri minime. De obicei, configurația originală permite upgradarea și integrarea unei noi plăci RAM în scopul dublării capacității sale de memorie. Astfel, se elimină perioada prea mare de așteptare necesară executării unei comenzi sau blocajele ce împiedică îndeplinirea sarcinilor la timp.

Alege varianta refurbished ca să economisești!

Un laptop refurbished este mai accesibil decât unul nou, iar faptul că procesul de recondiționare este realizat de specialiști în domeniu constituie o garanție că îndeplinește toate standardele de calitate și reglementările în vigoare. El va trece prin mai multe etape de inspecție tehnică ce presupun diagnoza, curățarea, repararea ori înlocuirea unor părți defecte și testarea la final a funcționalității sale. Abia apoi ajunge să fie plasat pe piață de către distribuitorii autorizați la o valoare semnificativ mai mică, dar cu specificații similare cu ale unui dispozitiv modern. Știi că ai ales bine atunci când furnizorul este recunoscut în branșă, îți oferă termen de garanție și livrează un produs în stare optimă de funcționare. Dacă ai un buget redus și nu vrei să faci rabat la calitate, un laptop Dell refurbished este o opțiune foarte bună, cu reputație excepțională. Dintre modelele recunoscute pentru fiabilitate și performanțe deosebite putem aminti Dell XPS 13 sau Dell Precision 5530. Vei avea parte de un produs excelent, la preț avantajos, cu calități similare unui aparat nou. Si alți producători cu tradiție precum Apple, HP și Asus și-au creat un renume important pe plan internațional datorită tehnologiilor lor inovatoare implementate de-a lungul timpului.

Până să întreprinzi acțiuni de modernizare costisitoare și de durată este recomandat să încerci câteva soluții simple deoarece pot îmbunătăți substanțial performanțele tehnice ale laptopului tău!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close