Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce hobby ți se potrivește? 6 activități creative pe care merită să le încerci

Ce hobby ți se potrivește? 6 activități creative pe care merită să le încerci

În anumite momente din viață, poți simți nevoia unei schimbări. Vrei să-ți explorezi mai mult personalitatea, să înveți lucruri noi și să te redescoperi. Poate chiar te-ai gândit să începi hobby-uri despre care ești curios de multă vreme, dar pe care nu le-ai pus în practică din diferite motive.

Ce hobby ți se potrivește? 6 activități creative pe care merită să le încerci
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2022   •   14:16

Dacă te afli într-un moment de acest tip și te întrebi ce activități noi poți încerca, ideile de mai jos te vor inspira, cu siguranță. Fiecare dintre ele te va ajuta să îți îmbunătățești creativitatea și să te dezvolți pe plan personal, așa că nu ezita să începi cu acela care te „cheamă” cel mai mult!

1. Pictura sau desenul

Exprimarea artistică sub forma desenelor și picturilor de orice fel poate fi cu adevărat eliberatoare. Iar dacă iubești culorile și ai avut mereu o afinitate pentru artă, cumpără un șevalet profesional, acrilice și un set de pensule – este timpul să experimentezi pe propria piele. Este un hobby liniștitor care te va reconecta cu sinele și care îți va permite să aduci în realitate toate viziunile tale creative.

Iar dacă pictura te intimidează, începe cu desenul și pornește de acolo. În scurt timp, vei observa că vrei să încerci mai mult!

2. Caligrafia

Dacă pictura nu este punctul tău forte, însă vrei să testezi ceva asemănător, caligrafia s-ar putea să fie noua ta pasiune. Mai ales dacă îți plac citatele inspiraționale, literatura sau, pur și simplu, te atrage studiul literelor.

Pentru a încerca arta caligrafiei, nu ai nevoie decât de o peniță, o călimară cu cerneală și un carnet cu foi speciale. Ba, chiar poți explora și caligrafia modernă, cu markere colorate și vopsea pe bază de apă.

3. Cântatul (vocal sau la un instrument)

Te surprinzi deseori cântând cu voce tare piesele preferate și imaginându-ți că ești pe marile scene ale lumii? Sau, poate, pur și simplu, fredonezi non-stop câte un cântec și te-ai gândit, măcar pentru câteva secunde, că ai avea o voce frumoasă sau ureche muzicală.

Ei, bine, printre hobby-urile creative se numără și cântatul, în special latura care implică propriile tale compoziții muzicale. Poți începe cursuri de canto pentru a-ți descoperi vocea sau poți învăța să cânți la un instrument – pian, chitară, vioară sau chiar tobe, în funcție de genul muzical care îți place cel mai mult.

4. Dansul

Dansul este exprimarea artistică și liberă a corpului și un hobby excelent pentru persoanele care simt muzica și doresc să facă și ceva mai multă mișcare.

Poți începe cu niște cursuri de bachata, tango, kizomba sau salsa, pentru mai multă pasiune în viața ta, sau poți încerca baletul sau dansul contemporan, dacă ești atrasă, mai degrabă, de aceste stiluri delicate și pline de emoție.

5. Scrisul

Ai visat vreodată să scrii o carte cu povestea vieții tale sau pe un alt subiect care te inspiră? Poate că a venit momentul să o faci. Fie că te atrage proza sau poezia, scrisul este un hobby care îți dezvoltă creativitatea, abilitățile de exprimare și modul de a gândi.

Poți începe cu un workshop de scriitură personală, pentru a-ți descoperi particularitățile și pentru a-ți construi stilul propriu, sau cu un curs de scriere creativă.

6. Proiectele DIY de renovare sau recondiționare

Când ai o viață profesională solicitantă, iar jobul tău implică multe ore petrecute în fața laptopului, la birou, este posibil să simți nevoia unui hobby care să te scoată din rutină – o pasiune care să te scoată din spațiul mental și să te aducă în prezent.

Dacă te regăsești în această situație, proiectele DIY de renovare sau de recondiționare pot fi o idee excelentă. Poți începe prin a revopsi o față de sertar pentru a-i oferi un suflu nou sau prin a redecora livingul. Poate chiar vei descoperi o pasiune puternică pentru design interior!

Indiferent ce alegi, ai curajul să începi un hobby nou și să-l strecori în viața ta ori de câte ori ai ocazia. Este o metodă excelentă de a-ți exersa creativitatea și de a te relaxa!

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close