Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce poți face într-un weekend în Slănic Moldova

Ce poți face într-un weekend în Slănic Moldova

Dacă intenționați să petreceți un weekend în Slănic Moldova, vă sugerăm câteva obiective turistice pentru ca șederea dumneavoastră să fie cât mai plăcută.

Ce poți face într-un weekend în Slănic Moldova
10 Iun 2020   •   11:25

Deși, doar un sejur de numai 2-3 zile de relaxare poate fi prea puțin pentru pasionații de natură, o astfel de escapadă ar fi suficientă pentru a descoperi farmecul acestei stațiuni.

Orice plimbare în această zonă frumoasă este o combinație perfectă de aventură și relaxare, pentru tineri și persoane în vârstă. În stațiune puteți ajunge rapid cu mașina, autobuzul sau cu trenul.

Pentru a vă recupera energia, profitați de vremea prielnică de afară și mergeți până la izvoarele cu apă minerală, care se bucură de o mare apreciere în rândul turiștilor.

Dacă beneficiați și de această experiență oferită de izvoarele cu ape minerale, veți putea spune că a meritat cu adevărat să faceți această scurtă călătorie, de weekend. Nu trebuie să ratați această oportunitate de a vă bucura de creația naturii. Izvoarele au apă bogată în oligoelemente și minerale, apă ușor sulfuroasă, clorurată, sodică, carbogazoasă, bicarbonată, iodurată.

Apele minerale provin din straturile de ape subterane, fără substanțe toxice și fără poluare. Calitatea apelor a fost recunoscută de specialiști și monitorizată constant.

Dintre toate, Izvorul 3 este denumit "Regele izvoarelor minerale" din stațiunea Slănic Moldova. Apa acestui izvor este pură, liniștitoare, aducătoare de sănătate.

Folosiți după-amiaza, pentru a face o plimbare prin Parcul stațiunii, care este un loc foarte plăcut pentru a face câțiva pași pe jos. Mergeți și la Catedrala catolică pentru a vă reculege și a spune o rugăciune. Deși această clădire nu este o emblemă a orașului, ea totuși are o arhitectură impresionantă. Catedrala este deschisă acum publicului larg, pentru o perioadă nedeterminată.

O clădire foarte frumoasă este și "Cazinoul Regal", numit astfel pentru că a fost construit pe vremea Regelui Carol I. Acest monument istoric are valoare națională și universală.

Până la sfârșitul anului, puteți alege un weekend pentru a vă plimba și a vedea priveliștile uimitoare ale orașului, dar și pentru a descoperi locuri frumoase din împrejurimile acestei stațiuni. De exemplu, stațiunea oferă în orice anotimp atracții interesante, ca de exemplu:

  • Traseul "300 de scări" pentru drumeții, prin pădurea cu serpentine. Acest traseu este marcat cu triunghi roșu și panouri de informare, deci nu există riscul să te rătăcești.
  • Cascada din Cheile Slănicului
  • Aleea izvoarelor.

Iubitorii de natură vor fi încântați de aceste zone, unde vor face fotografii foarte frumoase. În Slănic Moldova turiștii nu se plictisesc niciodată, pentru că au mereu ceva nou de experimentat. Există o mulțime de locuri unde vă puteți duce, pentru a face plimbări relaxante în sânul naturii.

Într-una din zile, puteți merge la cel puțin una din atracțiile turistice din împrejurimile stațiunii, respectiv la:

  • Barajul "Poiana Uzului"
  • Casa memorială "George Enescu" de la Tescani
  • Mănăstirea "Ștefan cel Mare"
  • Monumentul Eroilor de pe Măgura
  • Mănăstirea Măgura
  • Parcul Doftana și Mina Salina "Târgu Ocna".

Toate aceste atracții turistice au devenit foarte populare în ultimii ani. Atât stațiunea cât și sugestiile turistice din apropierea ei, merită explorate. De la așa numitele zone pentru plimbare din oraș și până la cele pentru drumeții, prin pădure, Slănic Moldova are propria atmosferă individuală, completată și de alte obiective din jur, care sunt diferite de alte regiuni din țara noastră.

Sanatoriul Balnear din Slănic Moldova este deschis în acest an pentru cei care vor să-și îmbunătățească starea de sănătate. Are personal calificat și oferă tratamente de reabilitare medicală, relaxare și balneo-fizio-terapeutice. La sanatoriu se fac terapii pentru bunăstarea fizică și mentală, pentru îmbunătățirea funcțiilor organismului și relaxarea tensiunilor musculare, pentru boli gastrice și duodenale, reumatismale și cardiovasculare, afecțiuni respiratorii și probleme post-traumatice, etc.

Mulți turişti s-au declarat extrem de mulțumiți și au lăsat numeroase recenzii de 5 stele după ce au beneficiat de cazare în Slănic Moldova la vila Moldavia Class. O astfel de variantă de cazare, vă permite să  beneficiaţi de confortul unui hotel de patru stele situat într-un cadru minunat, priveliștea fiind deosebită spre natura înconjurătoare, cu pădurea de conifere, carpeni și fagi, iar aerul este curat si proaspăt.

Nu putem să nu menționăm și Pârtia de schi Nemira din Slănic Moldova. Turiștii vin la schi iarna, când este zăpadă, pentru a practica sportul lor preferat. Pârtia are lungimea de înclinare de 1.414 m, iar panta medie de 17%. Lățimea medie a pârtiei este de 38m, iar punctul de plecare este de la 724,54 m. Pârtia este modernă, are nocturnă, instalație de înzăpezit artificial, transport pe cablu, serviciu de salvamont și mașină de bătut zăpada.

Pârtia de schi Nemira din Slănic Moldova este deschisa si in perioada 5 iunie – 20 septembrie in zilele de week-end. Cu telescaunul se poate admira peisajul de la înălțime si pe durata verii. Pentru pasionații drumețiilor montane este oferit un acces facil către traseul: Pârtia de schi Nemira - Valea Dobru - Parcul Central Slănic-Moldova (marcat cu triunghi albastru).

În stațiunea Slănic Moldova vin foarte mulți turiști în fiecare an, și în weekend și în vacanță, pentru a experimenta natura și a se bucura de aer curat.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close