Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce rame să alegi pentru ochelarii tăi în funcție de tunsoare

Ce rame să alegi pentru ochelarii tăi în funcție de tunsoare

Alegerea unei perechi de ochelari trebuie să se facă în acord cu diverse aspecte care țin nu numai de preferințele purtătorului, ci și de fizicul acestuia. Fie că este vorba despre ochelari de soare, fie că este vorba despre ochelari de vedere, ramele potrivite trebuie să se adapteze inclusiv tunsorii pe care o ai, pe lângă forma feței.

Ce rame să alegi pentru ochelarii tăi în funcție de tunsoare
Sursa foto: Romanets / Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    25 Aug 2021   •   16:01

Iată, așadar, care sunt alegerile pe care trebuie să le faci atunci când vine vorba de rama ochelarilor în funcție de tunsoarea pe care o ai. 

Ce formă a ramelor să alegi în funcție de tunsoare

Forma pe care o are părul tău are un cuvânt decisiv când este vorba despre alegerea ramelor de ochelari potrivite. Atunci când tunsoarea ta este una cu breton, este indicată alegerea unei rame care să nu aibă partea de sus accentuată.

Pentru ochelari de vedere ideale sunt ramele subțiri, care să nu scoată în evidență partea de sus a feței.

Mai mult decât atât, dacă tunsoarea este scurtă, atunci este recomandată alegerea unei rame rotunde sau grafice, care să îți ofere personalitate, iar dacă tunsoarea este lungă, atunci este recomandată alegerea unei rame dreptunghiulare pentru a crea contrastul perfect cu părul.

Ce culoare a ramelor să alegi în funcție de culoarea părului

Nu numai forma pe care o are părul este importantă atunci când alegi o pereche de ochelari de vedere sau ochelari de soare moderni, ci și culoarea părului. Mai ales pentru ochelarii de soare este foarte important acest criteriu.

Așadar, dacă ai părul blond, recomandată este alegerea unei rame negre, pentru a crea contrastul perfect între culoarea părului și cea a ramelor. Dacă ai părul brunet poți alege o ramă în culori calde și evită, pe cât posibil, ramele de culoare închisă.

Pentru părul roșcat sunt recomandate ramele de culoare maro și sunt total de evitat ramele roșii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Modelele de rame de ochelari la modă sunt variate, iar alegerea variantei potrivite se poate face cu mare ușurință. Chiar și atunci când vine vorba de alegerea unei rame de pe site-urile magazinelor online, atunci când stai lejer în fața unei măsuțe de cafea, lucrurile stau bine, dată fiind dezvoltarea din domeniul tehnologiei.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close