Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cele mai întâlnite greșeli pe care le fac oamenii atunci când cumpără un autoturism secod hand

Cele mai întâlnite greșeli pe care le fac oamenii atunci când cumpără un autoturism secod hand

Decizia de a cumpăra un autoturism second hand trebuie să fie una bine calculată, atât din punct de vedere al bugetului, cât și a riscurilor ulterioare

Cele mai întâlnite greșeli pe care le fac oamenii atunci când cumpără un autoturism secod hand
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   17:11

Cu toate acestea, mulți cumpărători se prezintă în showroomul dealerului auto fără să fie cu adevărat pregătiți pentru decizia de cumpărare. Iată care sunt cele mai întâlnite greșeli pe care le fac oamenii atunci când cumpără auto rulate și cum poți tu să le eviți.

Cumpără mașina nepotrivită

Prima greșeală, pe care o poate face oricine, este să aleagă o mașină doar pentru că are prețul mai mic sau pentru că este disponibilă pe stoc, fără să țină cont de criteriile cu adevărat esențiale.

În primul rând, dacă mașina disponibilă nu este în cea mai bună condiție, dar are un preț bun, nu ar trebui să o cumperi. Costurile de întreținere ulterioare vor anula orice economie ai fi făcut la prețul de achiziție.

De asemenea, nu este indicat să cumperi un autoturism rulat doar pentru că este pe stoc, fără să te gândești dacă se adaptează, în primul rând, stilului tău de viață.

Gândește-te de ce ai nevoie de o mașină și ce îți dorești de la aceasta, înainte să o alegi.

Ca să eviți astfel de greșeli ar trebui să îți stabilești clar în minte ce tip de mașină îți dorești și să cercetezi un pic piața, înainte de a te prezenta în showroomul unui dealer de mașini second hand. Mai mult decât atât, alege un dealer auto care îți poate oferi multe opțiuni, ca să ai de unde alege, mai ales dacă ești nehotărât.

La Leasing Automobile, cel mai mare dealer auto rulate din România, vei găsi o oferă variată de mașini rulate, în condiții foarte bune de funcționare, cu istoric real și în diferite marje de preț.

Lasă emoțiile să influențeze decizia de cumpărare

Mulți oameni se îndrăgostesc de o mașină și nu vor să renunțe la aceasta. Mai ales dacă este un model nou apărut pe piață sau un facelift, prețul acestuia va fi foarte mare și îți poate depăși bugetul. Nu te arunca în decizii pripite!

Regândește-ți bugetul și evaluează variantele anterioare ale modelului ales. Poți opta pentru mașina dorită rulată, la un preț mai mic. Diferențele de design vor fi insignifiante, iar mașina va avea un istoric real, astfel încât vei ști la ce să te aștepți în următorii ani de funcționare. La Leasing Automobile poți chiar să îți comanzi mașina dorită din stocul extern din Germania. Vei avea, astfel, șansa să te bucuri poate chiar de modelul pe care ți l-ai dorit inițial.

Ca să eviți această greșeală, nu cumpăra mașina la impuls, imediat după ce ai testat-o. Analizează opțiunile disponibile, apoi ia decizia finală.

Nu renunță la confort și aleg dealerul auto cel mai apropiat

Mai ales când vorbim despre auto rulate, nu toți dealerii de pe piață au oferte variate și convenabile. Mulți oameni aleg cel mai apropiat dealer auto rulate ca să economisească timp și bani pe transport. Însă, pentru a avea cele mai bune opțiuni de cumpărare, ar trebui să te adresezi unui dealer cu renume și să verifici review-urile clienților înainte.

De exemplu, dacă vrei să mergi la sigur, poți apela la Leasing Automobile, cel mai mare dealer auto de autoturisme second hand din România. Aici vei găsi o oferă bogată de modele auto, mașini în cea mai bună stare de funcționare, istoric real de service și kilometri, verificat de către dealer și garanție pentru orice model achiziționat.

Merg singuri să aleagă mașina

Riscul, atunci când mergi singur să cumperi un autoturism second hand, este să faci o afacere proastă pentru tine. Neavând pe nimeni cu care să te consulți, nu vei putea surprinde toate aspectele importante.

Soluția este, fie să iei cu tine un prieten care lucrează în domeniu sau se pricepe la mașini, fie să mergi în showroomul unui dealer auto rulate unde vei primi îndrumarea unui consultant. Acesta îți va expune toate avantajele și dezavantajele modelului dorit, astfel încât să poți lua decizia corectă pentru tine.

Nu citesc cu atenție contractul

Mulți cumpărători nu citesc cu atenție contractul de vânzare cumpărare sau pe cel de leasing, atunci când achiziționează auto rulate. Astfel, pot avea surpriza unor taxe suplimentare sau dobânzi la care nu se așteptau.

La Leasing Automobile există personal specializat pe fiecare segment de vânzare și finanțare, astfel încât vei primi toate informațiile necesare înainte de a semna contractul. În plus, soluțiile de finanțare disponibile sunt avantajoase și transparente.

Învață din greșelile altora și fă cea mai bună alegere pentru tine!

Articol scris şi publicat de către ranjakmedia.ro

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close