Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi căruciorul copilului: 5 criterii de care să ții cont

Cum alegi căruciorul copilului: 5 criterii de care să ții cont

Unul dintre cele mai frumoase momente de care te bucuri atunci când devii părinte este plimbarea cu pruncul tău.

Cum alegi căruciorul copilului: 5 criterii de care să ții cont
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2022   •   16:52

Sunt clipe neprețuite, în care te desprinzi de toate grijile și responsabilitățile pe care le ai când ești acasă, iar toată atenția ta este îndreptată către cel mic. 

Foarte curând vei începe să îi arăți copilului tău lumea care îl înconjoară, dar pentru asta ai nevoie de un cărucior de calitate, care să vă ofere confort și ție și lui. 

Ce tipuri de cărucioare există

Un cărucior este un element esențial al echipamentelor de care ai nevoie pentru a face față mai ușor responsabilităților de părinte. Atunci când alegi corect, te vei bucura de un cărucior rezistent, adaptabil și potrivit nevoilor tale, astfel încât să îl poți utiliza mai mulți ani. 

Cele mai populare modele de cărucioare

1.Cărucior pentru nou-născut

Este un model special pentru bebeluși, pe care îl poți utiliza până când cel mic învață să stea în șezut. Până atunci, poziția lui este fixă, culcat pe față sau pe spate. Practic, este primul model de cărucioare pentru transportul copiilor pe care ar trebui să îl achiziționeze părinții. 

2. Cărucior 3 în 1

Este, cu siguranță, cel mai util model de cărucior, deoarece oferă toate facilitățile necesare, atât pentru plimbările pe jos, cât și cu mașina. Setul 3 în 1 include un coș pentru mașină, ce poate fi utilizat ca landou până la vârsta de 6-9 luni, căruciorul propriu-zis și scaunul pentru autoturism, care poate fi atașat/detașat în funcție de nevoi. 

3. Căruciorul standard

Este un model adecvat pentru copiii cu vârsta mai mare de 6 luni, care învață să stea în șezut. Chiar dacă spătarul căruciorului este mobil și poate fi poziționat la orizontală, acest tip de cărucior nu este adecvat bebelușilor fiindcă nu oferă suportul adecvat. 

4.Căruciorul sport

Acest model este destinat copiilor puțin mai mari, aproximativ 3 ani, care știu să meargă, dar care, uneori, au nevoie de puțină odihnă la drumurile mai lungi. Căruciorul sport este foarte ușor și se pliază într-un mod foarte ergonomic. I se mai spune și cărucior umbrelă pentru că ocupă foarte puțin loc atunci când este strâns. 

Criterii de care să ții cont atunci când alegi căruciorul

Încă din primele zile de viață ale bebelușului, vei avea nevoie de un cărucior pentru a-l plimba. Chiar dacă vei testa căruciorul în magazin, este greu să îți dai seama cum se va comporta atunci când vei ieși în parc. Trotuarele, potecile sau piatra cubică sunt câteva dintre tipurile de suprafețe pe care le vei întâlni. Din acest motiv, trebuie să ai grijă la câteva detalii printre care:

1. Accesoriile

Geanta, copertina pentru ploaie, roțile pentru teren accidentat sunt doar câteva dintre accesoriile pe care le poți primi „la pachet“ în momentul în care ai cumpărat căruciorul.

2.Roțile

Poți alege un cărucior cu 4 sau cu 3 roți, în funcție de preferințele personale. Ambele variante sunt ergonomice și foarte ușor de manevrat.

3. Garanția

Ar trebui să fie de minim 12 luni, iar în caz de defecțiuni grave, căruciorul ar trebui să fie schimbat de către furnizorul de la care l-ai cumpărat. 

4. Coșul pentru bagaje

Când pleci cu bebe de acasă ai nevoie de un minim bagaj, format din scutece, haine de schimb, apă și o gustare. Ca să nu cari tu geanta care conține aceste lucruri, alege un cărucior dotat cu un coș pentru bagaje. 

5. Prețul

Cu siguranță, un preț mare nu garantează și calitate pe măsură. Alege un model cu un cost rezonabil, dar care să îndeplinească majoritatea condițiilor pe care ți le dorești.

Căruciorul „cel mai bun” nu există, dar există „cel mai bun cărucior pentru tine”, pe care îl poți alege conform criteriilor de mai sus. Modelul, materialele din care este confecționat, dar și confortul oferit bebelușului sunt printre cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close