Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum funcționează o vitrină frigorifică

Cum funcționează o vitrină frigorifică

Vitrina frigorifică este un material folosit de profesioniștii din industria restaurantelor. Aceasta permite păstrarea temperaturii ideale a diferitelor alimente.

Cum funcționează o vitrină frigorifică
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Aug 2022   •   10:22

Există pe piață o gamă variată de vitrine frigorifice cu variații consecvente în materie de preț, de mărime sau de model.

Dacă ai nevoie de vitrine frigorifice trebuie să știi că aceasta din urmă este un aparat frigorific indispensabil pentru toți cei care dețin un magazin sau un restaurant datorită faptului că prezintă un număr mare de avantaje. În cele ce urmează îți vom spune mai multe despre acest produs.

Cum funcționează o vitrină frigorifică?

Asemeni unor rafturi frigorifice, vitrina frigorifică are un mod de funcționare similar cu frigiderul clasic. Drept urmare, la fel ca și frigiderul, aecsta din urmă permite păstrarea la rece a alimentelor și altor ingrediente. O vitrină frigorifică poate fi pozitivă sau negativă cu mai multe tipuri de răcire, în funcție de fecare tip de utilizare.

Diferența dintre vitrina frigorifică cu temperatură negativă și pozitivă. Dacă vei căuta în catalogul de produse oferite de INFRICO vei vedea că în ofertă se găsesc ambele tipuri. O vitrină frigorifică cu temperatură pozitivă produce o temperatură pozitivă, adică superioară a 0 grade. În majoritatea din cazuri, temperatura este menținută între 0-8 grade. Un lucru care ne ajută să evităm proliferarea bacteriilor pe alimente. Cât despre vitrina frigorifică cu temperatură negativă, aceasta funcționează invers față de precedentul model prezentat. Favorizează congelarea produselor conținute la interior deoarece temperatura este sub 0 grade. Cu alte cuvinte, oferă o conservare mai eficientă a alimentelor.

Tipul de răcire

Indiferent dacă este un model cu temperatură pozitivă sau negativă, vitrina frigorifică poate bneficia de prezența răcirii statice, semi-ventilate sau complet ventilate. Racirea statică este exact aceeași ca și în cazul celei produse de un frigider domestic. Aici, aerul rece produs de către un evaporator este răspândit, însă este răspândit în mod inegal, în întreaga vitrină. Principalul său dezavantaj este acela că temperatura variază de la un compartiment la altul. Pentru acest tip de vitrină se recomandă deschiderea frecventă a ușilor.

Vitrina frigorifică cu răcire ventilată este dotată cu mai multe ventilatoare care permit difuzarea aerului rece. Ce este interesant în acest caz: omogenitatea în privința repartizării aerului rece. Chiar și atunci când ușa este deschisă în mod frecvent, aerul cald provenind de la exterior este răcit în mod sistematic și nu are niciun impact asupra alimentelor.

Răcirea semi-ventilată se află la intersecția dintre răcirea statică și răcirea ventilată. O vitrină frigorifică dotată cu răcire semi-ventilată este dotată cu un evaporator static și cu un ventilator care repartizează aerul. Temperatura rămâne egală la toate nivelele însă este dezechilibrată în contact cu un aer mai rece.

Drept urmare, vitrina frigorifică este esențială pentru orice actor din sectorul alimentar. De altfel, înainte de orice achiziționare este primordial să evaluezi tipul de produse pe care urmează să le așezi în ea pentru a alege cea mai bună tehnologie de răcire. Fie ai nevoie de o vitrină frigorifică orizontală, fie ai nevoie de una pentru produsele tale de patiserie sau înghețată, ai la dispozoție o gamă variată de echipamente frigorifice la cele mai bune prețuri de pe piață. Expunerea produselor va fi optimă datorită iluminării existente în interiorul vitrinei.

Alege și tu pentru magazinul tău o vitrină frigorifică de calitate superioară pentru conservarea alimentelor tale cât mai mult timp.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close