Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Curățenia de toamnă. 8 sfaturi și produse recomandate

Curățenia de toamnă. 8 sfaturi și produse recomandate

Începe sezonul curățeniei de toamnă însă sunt foarte multe lucruri de aranjat, strâns și aruncat încât nu știi de unde să te apuci. De fiecare dată când strângi și cureți într-un loc, se face mizerie și dezordine în altă parte ai casei.

Curățenia de toamnă. 8 sfaturi și produse recomandate
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    26 Oct 2021   •   15:49

Ca să cureți rapid și eficient locuința, este important să îți faci un plan de acțiune înainte de a te ocupa propriu-zis de îngrijirea camerelor. Descoperă 8 sfaturi utile pentru tine și cele mai bune produse pentru curățenia casei de la Shopius, astfel încât să te bucuri de o casă curată și organizată numaidecât!

Aerisește și curăță geamurile

Deoarece vei folosi mai multe soluții pentru curățarea casei, este indicat să păstrezi întotdeauna un geam deschis pentru aer proaspăt și curat. Totodată, poți începe prin a spăla geamurile, astfel încât te vei bucura pe deplin de peisajul colorat și de toate nuanțele aurii și maronii ale copacilor.

Șterge praful din locuință

Ștergerea prafului este una dintre primele activități pe care trebuie să le realizezi. De exemplu, este important să cureți mobilierul de praf și apoi să aspiri podelele locuinței. În caz contrar va trebui să aspiri iarăși. Este important să ștergi praful și pânzele de păianjen de pe balcon chiar și din locurile mai greu accesibile.

Curăță bucătăria și baia

Cada, vasul de toaletă, lavoarul, aragazul, frigiderul, chiuveta, electrocasnicele, hota și toate piesele de mobilier, alături de gresie și faianță, trebuie curățate cu grijă și în detaliu. Înlocuiește odorizantul pentru toaletă și folosește detergenți special pentru curățat baia și bucătăria.

Aspiră covoarele și podelele

În cazul în care ai covoare, atunci acestea trebuie curățate cu soluții speciale, mai ales în perioada toamnei când umezeala, reziduurile de frunze uscate și noroi pot apărea în locuință. Totodată, acum este momentul să aspiri întreaga locuință, după ce ai curățat mobilierul și canapeaua de praf.

Spală podeaua

Deoarece un aspirat nu îndepărtează toate petele și microbii de pe podea, este important ca spălarea podelei să fie pasul următor. Poți combina o soluție specială pentru pardoseală, fie aceasta universală sau specială pentru gresie, lemn, linoleum, etc, alături de o soluție ce dezinfectează locul. Așteaptă ca podeaua să se usuce foarte bine înainte de a continua activitățile.

Schimbă lenjeria de pat și perdelele

Deoarece podelele și piesele de mobilier au fost curățate de praf și mizerie, este timpul să schimbi lenjeria de pat, perdelele, husele de canapea și scaune și chiar fețele de masă. Daca acestea nu sunt spălate frecvent, pot aduna foarte multe impurități ce dăunează sănătății.

Organizează dulapurile și sertarele

Este timpul să renunți la obiectele, hainele, decorațiunile și alte materiale și accesorii pe care nu le-ai mai folosit de cel puțin un an de zile. Dacă ai haine în stare bună, însă nu le mai porți, atunci le poți dona. Organizează garderoba și adu în prim-plan hainele de toamnă și de iarnă. 

Testează instrumentele de scris și aruncă-le pe cele care nu mai au pastă, elimină foile, ciornele și documentele de care nu mai ai nevoie din sertarele biroului și fă loc pentru obiectele pe care le folosești frecvent.

Curăță grădina și curtea

Dacă te numeri printre cei norocoși și te bucuri de o curte sau de o grădină cu plante, atunci trebuie să ai grijă de aceasta, mai ales la începutul toamnei. Este foarte important să cureți frunzele pentru ca pământul să nu se infecteze cu diferite boli ce pot afecta copacii și restul plantelor.

Pomii trebuie toaletați și crengile bolnave sau îmbătrânire trebuie înlăturate. Totodată, dacă vrei ca la primăvară să te bucuri de răsaduri de legume, leguminoase, fructe și plante noi, atunci acum este momentul! Nu în ultimul rând, nu uita să protejezi toate plantele de sosirea sezonului rece.

Ține cont de sfaturile oferite și investește în produse de calitate. După ce ai reușit să faci curățenie în toată casa, păstrează pentru tine câteva momente de repaus și liniște. Răsfață-te cu o ceașcă delicioasă de ceai. Dacă vei face curățenie în locuință conform planului pe care ți l-ai propus, atunci vei avea mai mult timp să te bucuri de activitățile favorite!

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close