Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum poți avea grijă de sănătatea și frumusețea unghiilor tale?

Cum poți avea grijă de sănătatea și frumusețea unghiilor tale?

O manichiură frumoasă și îngrijită contribuie la eleganța mâinilor. Indiferent că preferați o manichiură acrilică, cu gel, o manichiură cu ojă tradițională sau o manichiură franțuzească, cel mai important este să vă mențineți cuticulele îngrijite, unghiile bine pilite și pielea curată și hidratată.

Cum poți avea grijă de sănătatea și frumusețea unghiilor tale?
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2023   •   15:26

Acestea sunt regulile principale care trebuie respectate indiferent de gusturile personale. Chiar dacă nu folosiți niciun fel de lac sau de ojă, atât timp cât unghiile sunt îngrijite, vă puteți expune mâinile cu deplină încredere.

Iată ce puteți face pentru a vă menține sănătatea și frumusețea unghiilor și a mâinilor:

Unghiile îngrijite sunt esențiale

Asigurați-vă că pielea mâinilor și din jurul unghiilor este mereu curată. Dacă sunteți o persoană care își îngrijește unghiile mai des acasă, vă recomandăm sa achiziționați un aspirator unghii. Mai ales dacă preferați manichiura acrilică sau unghiile lungi, curățați-vă în mod riguros mâinile, deoarece se pot ascunde foarte mulți germeni sub unghii. De asemenea, dacă vă implicați în tot felul de activități solicitante pentru mâini, cum ar fi zugrăvit, renovat piese de mobilier, activități de bricolaj sau grădinărit, încercați să purtați mănuși. Acest lucru este valabil și atunci când spălați vase. Purtând mănuși, vă veți proteja unghiile și mâinile de eventualele leziuni, de contactul cu apa fierbinte sau cu pământ și veți reduce interacțiunea cu potențialele bacterii. De asemenea, încercați să vă mențineți unghiile mai scurte dacă ați observat că unghiile mai lungi vă creează disconfort sau vă incomodează în sarcinile de zi cu zi. Dacă vă străduiți să vă mențineți unghiile lungi și le agățați sau le loviți în mod constant, vă expuneți riscului de infecție. Dacă o unghie se exfoliază sau se rupe, infecția se poate instala într-un timp foarte scurt. La rândul lor, cuticulele sunt foarte fragile și vă pot expune riscului de inflamație sau infecție. Din acest motiv, nu vă împingeți și nu vă tăiați cuticulele. Sub nicio formă, nu le smulgeți cu dinții. Doar tehnicienii cu experiență pot oferi îngrijirea atentă de care au nevoie cuticulele. Este foarte ușor să vă tăiați accidental cuticulele până la sângerare, urmată apoi de inflamație sau infecție. Dacă aveți cuticule uscate sau rănite, cel mai recomandat este să folosiți o loțiune hidratantă sau un ulei hrănitor.

Păstrați ustensilele de unghii curate și dezinfectate

Dacă vă realizați manichiura acasă, cel mai probabil trusa personală de îngrijire a unghiilor include o unghieră, o forfecuță de unghii, o forfecuță sau un împingător pentru cuticule și o pilă de unghii. Indiferent ce ustensile folosiți, asigurați-vă că toate sunt curățate și igienizate în mod regulat. Igienizați-le după fiecare utilizare și nu le împrumutați altor persoane. De asemnea, nu folosiți aceste ustensile pentru rezolvarea altor sarcini. De exemplu, nu vă folosiți forfecuța de unghii pentru a tăia altceva în afară de unghii sau nu vă folosiți pila pentru a deschide un plic. Folosirea ustensilor neigienizate sau care au intrat în contact cu obiecte posibil purtătoare de germeni și bacterii vă poate cauza infecții.

Pentru unghii sănătoase și puternice, cel mai recomandat este să respectați o dietă alimentară bogată în proteine, dar și să încorporați anumite suplimente, cum ar fi vitamina E, ulei de pește și biotină. Dacă suferiți de o carență de vitamine, acest lucru se va reflecta în aspectul unghiilor.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close