Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Hiperaciditatea gastrică, cauze și remedii

Hiperaciditatea gastrică, cauze și remedii

Studiile spun că, în majoritatea cazurilor, hiperaciditatea gastrică este răspunsul organismului la un stil de viață nesănătos și al unui stil alimentar dezechilibrat, ca cel de sărbători, sau poate fi un simptom care indică o afecțiune mai veche a stomacului.

Hiperaciditatea gastrică, cauze și remedii
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   14:25

Stomacul are rolul de a digera alimentele consumate, cu ajutorul acidului gastric. Acesta este secretat în mod natural de mucoasa stomacului și are în compoziție acid clorhidric. Secreția rezultată este controlată atât de hormoni, cât și de sistemul nervos, însă uneori stomacul poate elibera mai multă, lucru care provoacă simptome neplăcute în organism, precum:

- disconfortul abdominal, care se poate agrava când stomacul este gol

- balonarea

- arsurile stomacale

- diareea

- greață sau vărsături

- reducerea poftei de mâncare

- pierderea în greutate

Cum scap de hiperaciditatea gastrică?

În cele mai multe cazuri, stările de disconfort cauzate de hiperaciditatea gastrică dispar de la sine, dacă se iau câteva măsuri de prevenire a acesteia. Mâncatul nu ar trebui să fie în exces, alimentele acide ar trebui evitate, iar felurile de mâncare nu ar trebui amestecate.

De asemenea, hidratarea constantă cu apă, nu cu lichide carbogazoase, și exercițiile fizice regulate pot ajuta în cazul hiperacidității gastrice. Totuși, în cazul în care acestea persistă chiar și după schimbarea stilului de viață și a dietei alimentare, se recomandă administrarea unor suplimente alimentare care să ajute în acest sens.

Naturalis Gastrocalmin, remediul pentru hiperaciditatea gastrică

Gastrocalmin de la Naturalis este un supliment alimentar sub formă de comprimate masticabile cu gust de mentă, pe bază de săruri de calciu și magneziu, extracte de mușețel și lemn-dulce, care ajută la menținerea confortului digestiv la persoanele cu sensibilitate digestivă.

Produsul este recomandat și în cazul stărilor provocate de creșterea acidității gastrice, dar și în urma exceselor alimentare. Are un gust plăcut de mentă și nu conține zahăr.

Ingredientele active din Naturalis Gastrocalmin sunt sărurile de calciu și magneziu, extractele de mușețel și lemnul-dulce. Toate acestea alcătuiesc remediul pentru aciditatea gastrică, fiind ajutorul de nădejde la menținerea confortului digestiv, mai ales în urma exceselor alimentare.

Beneficii Gastrocalmin de la Naturalis

  • are efect rapid, datorat formei farmaceutice;

  • carbonații de calciu și magneziu neutralizează excesul de acid ce determină simptomele neplăcute caracteristice hiperacidității gastrice;

  • ajută la menținerea confortului digestiv, calciul contribuind la funcționarea normală a enzimelor digestive;

  • extractul din flori de mușețel are proprietăti calmante, carminative și spasmolitice;

  • flavonele conținute de extractul de lemn-dulce au efect tonic asupra mucoasei digestive, au acțiune antioxidantă și hepatoprotectoare.

Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close