Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Importanța saltelei potrivite în dormitor

Importanța saltelei potrivite în dormitor

Salteaua este mai mult decât o componentă esențială a patului, este suportul de care ai nevoie pentru un somn odihnitor.

Importanța saltelei potrivite în dormitor
de Georgiana Adam    |    23 Apr 2024   •   16:04

De câte ori nu ți se întâmplă să te așezi în pat și să aștepți ceva timp pentru a adormi sau pentru a găsi o poziție confortabilă? O saltea adecvată stilului și nevoilor tale te poate ajuta să scapi de insomnii și să te bucuri de o rutină relaxantă. Vei vedea imediat cum factorii de stres dispar, la fel și durerile constante din zona lombară sau cervicală.

Diminețile le vei începe cu zâmbetul pe buze, iar starea de spirit ți se va îmbunătăți exponențial. Nu sunt singurele avantaje pe care le garantează o saltea potrivită - descoperă-le pe toate în rândurile de mai jos!

Criterii de alegere a saltelei potrivite pentru dormitor

Alegerea unei saltele de calitate nu este deloc o treabă ușoară. Trebuie să ai în vedere multe aspecte - de la proprietățile durabile până la cele funcționale.

Nu-ți face probleme - poți găsi varianta perfectă pentru tine mai repede decât ai fi crezut dacă bifezi următoarele lucruri:

  1. Gândește-te la problemele pe care le întâmpini - Dacă te trezești adesea obosit/ă ar trebui să iei în calcul înlocuirea saltelei. Totuși, de unde știi care este cea mai potrivită? Vezi care sunt cele mai mari probleme pe care le ai în timpul somnului și alege o saltea adecvată stilului tău de dormit.
  2. Fermitatea saltelei e un criteriu foarte important - Mulți sunt de părere că cele mai bune opțiuni sunt cele tari pentru că țin spatele drept. Adevărul e că nivelul de duritate variază de la o persoană la alta. Saltelele moi sunt mai indicate celor care dorm pe lateral, iar cele ferme se pliază celor care dorm pe burtă sau pe spate.
  3. Evaluează dimensiunile patului, dar și a camerei - Folosește o ruletă pentru a lua măsurătorile și notează-le pe o foaie. Mulți aleg o saltea pat 160x200, dar există și modele mai mari pentru dormitoarele matrimoniale. Nu face niciodată cumpărăturile fără a lua în calcul spațiul disponibil sau traficul din cameră.

Avantajele unei saltele confortabile

O saltea confortabilă nu vine numai cu momente constante de relaxare. Este o investiție care promite multe alte beneficii precum:

  1. Somn mai profund și mai odihnitor - Vei dormi mult mai bine, ceea ce te va face să te simți mai energic și mai revigorat a doua zi. Salteaua nu numai că îți va oferi confort, dar va îmbunătăți circulația sanguină.
  2. Îmbunătățirea stării de spirit - Un somn bun te va ajuta să te simți mai bine dispus și mai optimist. Vei avea mai multă energie și motivație pentru a-ți duce la bun sfârșit planurile. Astfel, intervine un alt avantaj - creșterea productivității.
  3. Ameliorarea durerilor de spate și a celor articulare - Una dintre cele mai bune modalități care te pot ajuta să scapi de presiunea exercitată asupra coloanei este achiziția unei saltele premium. Gama de paturi de la Prestige Home vine cu variante incorporate - testate special pentru cei sensibili.
  4. Asigurarea unui mediu plăcut și igienic - Majoritatea opțiunilor de pe piață sunt hipoalergenice. De asemenea, absorb umiditatea și căldura în exces, ceea ce reduce din start riscul dezvoltării bacteriilor, dar și a mirosurilor neplăcute.
  5. Nivel ridicat de rezistență - O saltea confortabilă de calitate își va păstra cu siguranță proprietățile odată cu trecerea timpului. Nu trebuie să investești constant pentru a o înlocui, ceea ce îți va permite să te bucuri mult timp de avantajele pe care le oferă.

Cu cât ai somn mai calitativ, cu atât vei obține un stil de viață mai sănătos.

Ești gata de o schimbare în bine a rutinei de odihnă - alege acum modelul potrivit de saltea!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close