Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Plinta decorativă pentru parchet – combinația ideală între estetic și util (P)

Plinta decorativă pentru parchet – combinația ideală între estetic și util (P)

Tendințele actuale în design interior vorbesc despre plinta decorativă pentru parchet ca despre un element esențial pentru o amenajare de succes.

Plinta decorativă pentru parchet – combinația ideală între estetic și util (P)
29 Mai 2020   •   16:40

Dacă până în urmă cu câțiva ani se acorda mult prea puțină atenție plintei, în momentul de față aceasta și-a câștigat un statut binemeritat, care poate schimba radical o încăpere. Clienții care știu ce vor să obțină nu mai caută variante ieftine. Au fost lăsate la o parte și amenajările-standard în care plintele trebuiau să fie neapărat de aceeași culoare cu parchetul. Și e bine că s-a întâmplat astfel, rezultatele amenajărilor îndrăznețe, cu plinte albe ori vopsite în culori vii, sunt o reușită în domeniu.

De ce este bine să folosiți plinta albă pentru parchet

NMC România vă oferă plintă decorativă pentru parchet, marmură, granit, gresie sau mochetă. Cele mai importante atuuri ale acestor plinte sunt atât rezistența la șocuri și umiditate, cât și protecția în partea inferioară a peretelui, corectând totodată eventualele imperfecțiuni la îmbinarea acestuia cu pardoseala.

Unde și cum se montează aceste profile decorative

Unde poate fi montată plinta albă pentru parchet, gresie, mochetă sau orice alt tip de podea? Ei bine, aceasta se potrivește perfect în living, dormitor, bucătărie, în baie sau în hol. Montajul acestui tip de profile decorative este cât se poate de simplu. Trebuie respectate două condiții: să le tăiați în unghi de 45 de grade și să folosiți adezivii potriviți. Se recomandă adeziv de lipire ADEFIX și adeziv îmbinare ADEFIX+. Plinta decorativă albă poate fi vopsită în orice culoare folosind o vopsea acrilică.

Ce este bine să mai știți despre plinta decorativă

La NMC România veți găsi plinte decorative pentru parchet din polimer dur (polistiren expandat de înaltă densitate) ori din poliuretan pentru varianta flexibilă.

Cele din polimer dur se găsesc în modele variate iar unele dintre acestea sunt prevăzute cu un canal pentru ascunderea cablurilor. Prețul variază în funcție de modelul de plintă decorativă dorit și de înălțimea pe care o au. Plintele au o prestanță naturală, schimbând spectaculos încăperea în care sunt montate, fiind ușor de întreținut. Faptul că pot fi vopsite în orice culoare le face foarte versatile, iar dacă doriți să le păstrați albe este cu atât mai ușor - redevin ca noi printr-o simplă vopsea. Este bine să rețineți că nu se degradează ușor, adică nu se umflă, asemenea celor din lemn ori mdf.

Plintele decorative flexibile din poliuretan pe care vi le oferă NMC România sunt vedetele care salvează amenajările din locuințele pretențioase. Nu sunt doar calitative, ci și spectaculoase prin forma pe care o iau. Se curbează perfect pe perete și pot fi montate cu ușurință, chiar dacă forma peretelui nu este una clasică. Flexibilitatea plintelor pentru parchet este dată de către modificarea chimică calitativă și cantitativă a componenților ce alcătuiesc poliuretanul. Nu este nicio scamatorie la mijloc, le puteți monta fără bătăi de cap.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close