Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Reviziile bianuale, obligatorii în cazul în care deții o centrală GPL

Reviziile bianuale, obligatorii în cazul în care deții o centrală GPL

Pentru a-ți asigura confortul pe durata lunilor friguroase de iarnă, este nevoie să cunoști cât mai multe informații despre echipamentele de încălzire disponibile în acest moment pe piața românească.

Reviziile bianuale, obligatorii în cazul în care deții o centrală GPL
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2022   •   15:08

De exemplu, este util să știi că inclusiv pentru locuințele care nu sunt racordate la un sistem de distribuție a gazului metan există posibilitatea de a beneficia de încălzire pe gaz. Această șansă este oferită de folosirea unuia dintre noile modele de centrală GPL.

Toate informațiile necesare despre o centrala GPL

Termenul GPL reprezintă o prescurtare de la „gaz petrolier lichefiat“, un amestec de hidrocarburi gazoase, livrate în butelii sub presiune, în stare lichefiată. Este întrebuințat pe scară largă atât pentru alimentarea automobilelor, cât și pentru încălzirea locuințelor.

Aceste instalații moderne de încălzire funcționează în condensare și sunt prevăzute cu funcții multiple, precum auto, confort apă caldă menajeră, funcții de siguranță precum cea anti-îngheț și chiar posibilitatea de conectare la internet.

Eficiența oferită de o centrală GPL poate ajunge până la 109%, ceea ce garantează un consum scăzut de combustibil gazos. În cazul în care alegi doar provizoriu această variantă, deoarece urmează să te conectezi la rețea, este important să alegi un model care, ulterior, să permită și utilizarea drept centrală pe gaz metan.

Beneficiile folosirii unei centrale termice pe GPL

Utilizatorii se declară mulțumiți de mai multe aspecte ale folosirii unui asemenea echipament. Principalele elemente care îi determină să fie recunoscători pentru investiția făcută sunt următoarele:

• alături de centralele pe combustibil solid, precum lemne, cărbune sau peleți, reprezintă o variantă potrivită pentru a încălzi spațiile care nu sunt deservite de rețeaua de gaze naturale sau de cea de electricitate;

• este mai ușor de gestionat decât o centrală pe lemne sau pe peleți;

• o centrală GPL este mai prietenoasă cu mediul înconjurător, comparativ cu una pe lemne, peleți sau cărbune;

• aprovizionarea cu butelii, dezinstalarea celei vechi și instalarea celei noi pot fi făcute de către o firmă specializată. Acest fapt reprezintă un avantaj major față de situația în care folosești lemnele drept combustibil, deoarece în cazul respectiv trebuie să achiziționezi personal materia primă, să o depozitezi, să o secționezi și să cureți cenușa în mod regulat;

• trecerea de la GPL la gaze naturale se poate realiza cu ușurință, fără să fie nevoie de cumpărarea unui alt echipament.

Importanța reviziilor bianuale

O centrala GPL este practică în orice situație. Singurul impediment este reprezentat de faptul că necesită spațiu special pentru depozitarea buteliilor, astfel încât acestea nu pot fi montate într-un apartament obișnuit.

Acest tip de echipamente necesită efectuarea unor revizii de două ori pe an. Pe de o parte, reviziile asigură deplina siguranță a proprietarilor și locatarilor. Pe de altă parte, garantează faptul că instalația funcționează în permanență cu eficiență maximă, astfel încât să asigure o bună încălzire a locuinței în condiții de consum scăzut.

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi o centrală GPL, poți vizita cu deplină încredere magazinul online QuickShop.ro. Aici vei găsi produse de top, realizate de firme recunoscute pentru calitate pe plan internațional, precum Ariston, Viessmann, Motan sau Immergas. O alegere inspirată va asigura, pe termen lung, o stare de bine pentru tine și cei dragi!

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close