Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce ai nevoie de un sistem de ventilație și climatizare pentru afacerea ta

De ce ai nevoie de un sistem de ventilație și climatizare pentru afacerea ta

Fie că vorbim despre spații comerciale, clădiri rezidențiale, spații de birouri, sau parcări subterane, ventilația acestora este extrem de importantă.

De ce ai nevoie de un sistem de ventilație și climatizare pentru afacerea ta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2022   •   18:15

Un sistem de climatizare asigură controlul temperaturii aerului dintr-un anumit spațiu și poate fi combinat cu un sistem de ventilare mecanică pentru o circulație optimă a aerului din interior spre exterior și invers, dar și pentru un confort optim al persoanelor din acel spațiu.

Cele două tipuri de sisteme, de ventilație și climatizare, controlează temperatura și reoxigenarea aerului, dar sunt eliminate și mirosurile, praful, dioxidul de carbon, bacterii și fumul dacă vorbim despre sistemul de desfumare.

Cum se realizează procesul de ventilație?

Acest proces are în vedere schimbul de aer la exterior, dar și circularea aerului din interiorul unei clădiri sau al unui spațiu.

Tehnologia pe care este bazată aceste sisteme are în vedere principiile termodinamicii, ale mecanicii fluidelor și transferului de căldură.

În orice clădire este nevoie atât de o calitate a aerului, cât și de un confort termic optim.

Astfel se poate asigura o calitate ridicată a vieții prin protejarea stării de sănătate a persoanelor prezente în acele spații, fie că vorbim despre spații de locuit sau spații pentru birouri, hăli de producție, spații comerciale.

Nu doar calitatea vieții poate fi ridicată cu ajutorul acestor sisteme, dar și performanța și productivitatea la locul de muncă. Un angajat care se simte bine în spațiul în care își desfășoară activitatea produce bucurie și succes angajatorului.

Dar instalarea sistemelor de ventilație și climatizare nu se finalizează în momentul montării, ci sunt necesare activități periodice de mentenanță.

Circulația optimă a aerului în orice spațiu minimizează riscul formării condensului, ceea ce determină ca pereții să nu se deterioreze atât de ușor.

Circulația aerului asigură și eliminarea mirosurilor neplăcute, îndepărtarea substanțelor volatile toxice sau a gazelor care afectează starea de sănătate.

Ce soluții există pentru ventilarea clădirilor?

În funcție de cerințele fiecărui beneficiar, specificul proiectului său, dar și de disponibilitatea de a investi într-un sistem care poate asigura un confort optim în clădire, soluțiile de ventilare a unui spațiu pot fi diferite.

Ventilarea poate fi realizată în două moduri, natural și mecanic.

Ventilarea se realizează în mod natural prin intermediul ferestrelor, ușilor, grilelor de aerisire, dar nu este cea mai bună soluție, în special dacă spațiul respectiv se află într-o clădire situată în aglomerări urbane sau în zone industriale, unde nivelul de poluare este ridicat.

La polul opus, ventilarea mecanică este cea mai eficientă soluție deoarece prin intermediul acesteia, se asigură evacuarea aerului îmbâcsit și pătrunderea aerului proaspăt din exterior, asigurându-se circulația optimă a aerului.

Care sunt beneficiile unui sistem de ventilație mecanică?

Un sistem eficient de ventilație mecanică elimină substanțele toxice eliberate în aer cu ocazia diferitelor activități de producție sau a curățeniei care se realizează zilnic în clădiri.

La fel se întâmplă și cu mirosurile neplăcute. Un astfel de sistem evacuează aerul neplăcut, îmbâcsit și-l înlocuiește cu aerul proaspăt din exterior.

În spațiile în care oamenii își desfășoară activitatea zilnică, un sistem de ventilare mecanică îi ajută să se simtă bine la locul de muncă, astfel crescând productivitatea și performanța.

Este foarte clar că acolo unde confortul este asigurat, poți lucra mai bine și mai ușor.

Eliminarea condensului este foarte importantă pentru că în acest mod se reduce riscul formării mucegaiului care poate afecta starea de sănătate a persoanelor care lucrează în acel spațiu. Se cunoaște faptul că mucegaiul, în timp, provoacă boli ale aparatului respirator.

Indiferent că ai nevoie de un sistem de ventilare sau climatizare sau de ambele, poți alege Stadtmeister Vent pentru tubulatura ventilație, în al căror portofoliu există proiecte finalizate în cele mai bune condiții, cu respectarea tuturor standardelor în vigoare.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close