Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Top lucruri de care să ții cont când cauți un cabinet veterinar

Top lucruri de care să ții cont când cauți un cabinet veterinar

Atunci când alegi un cabinet veterinar pentru animalul tău de companie, te poți lăsa influențat de recomandările prietenilor sau de recenziile de pe internet, însă, nu uita că experiențele pot fi diferite la un pacient la altul.

Top lucruri de care să ții cont când cauți un cabinet veterinar
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2022   •   15:38

Tocmai de aceea este important să ai în vedere o serie de aspecte esențiale atunci când alegi o clinică veterinară, astfel încât să te asiguri că ai găsit cel mai potrivit loc pentru animăluțul tău.

Locația cabinetului

De multe ori locația cabinetului veterinar este un detaliu foarte important, pentru că în cazul urgențelor este esențial să te poți deplasa rapid către medic, pentru ca animalul tău de companie să fie consultant. Cu cât rănile sale sunt tratate mai repede, cu atât mai mult poți evita apariția altor complicații medicale. 

Totodată, poți opta și pentru un cabinet medical veterinar care oferă servicii la domiciliu. În acest fel, medicul veterinar va veni acasă la tine pentru a efectua un consult sau pentru a administra un tratament simplu. Însă, trebuie să iei în considerare faptul că în cazul unor situații critice, animalul tău nu va putea fi tratat acasă, ci într-o sală de operații.

Dotările cabinetului

Înainte de a merge cu animalul tău de companie la medicul veterinar, ar fi indicat să vizitezi singur mai multe cabinete, astfel încât să poți face o alegere corectă. Vei vedea că nu toate cabinetele sunt la fel. În timp ce unele sunt dotate cu aparatură performantă, altele beneficiază doar de strictul necesar. Iar în cazul urgențelor, atunci când sunt necesare investigații amănunțite sau operații complicate, existența aparaturii speciale este o necesitate. 

Totodată, ar trebui să ții cont și de igiena cabinetului. Chiar dacă este un spital pentru animale, igiena este primordială pentru sănătatea fiecărui pacient. În cabinetul veterinar au loc operații și intervenții, așa că totul ar trebui să fie imaculat și dezinfectat. Poți analiza cu atenție ustensilele folosite, podeaua, mobilierul, astfel încât să te asiguri că optezi pentru un cabinet veterinar de încredere.

Serviciile oferite

Ce fel de servicii oferă cabinetul veterinar pe care l-ai găsit? Încearcă să afli cât mai multe detalii despre acest lucru și despre modul în care decurge o consultație. Verifică dacă sunt necesare programările, dacă acel cabinet este deschis și noaptea și dacă poți apela la serviciile unei ambulanțe veterinare, pentru cazurile critice. Spre exemplu, un cabinet veterinar modern în București ar trebui să dispună de un astfel de serviciu de ambulanță veterinară.

Experiența medicului veterinar

Atunci când mergi într-un cabinet veterinar este important să iei pulsul acelui loc și al oamenilor care lucrează acolo. Există cabinete cu o atmosferă rece, serioasă, unde totul este strict, dar foarte bine organizat. Însă poți întâlni și cabinete cu o atmosferă relaxată, prietenoasă. 

O primă discuție cu medicul este esențială, pentru că doar așa îți poți da seama dacă animalul tău de companie va rezona cu veterinarul. Întotdeauna primele vizite vor fi mai agitate, mai ales dacă animalul tău de companie se sperie destul de ușor. Tocmai de aceea este important să găsești un specialist veterinar care să îi transmită animalului tău de companie o stare de liniște și de încredere.

Trebuie să ții cont și de faptul că într-o clinică veterinară lucrează mai mulți specialiști, de la tehnicieni veterinari, până la chirurgi și asistenți. Așa că ar fi indicat să afli care sunt competențele întregii echipe. În acest fel te vei asigura că vei găsi la clinică toate serviciile medicale necesare de care animalul tău de companie ar putea avea nevoie în viitor.

Tarifele cabinetului

Întotdeauna tarifele unui cabinet veterinar îți pot influența decizia. Dacă observi că o anumită clinică are prețuri duble pentru același tip de servicii, ar trebui să afli care este motivul unei astfel de diferențe. Calitatea aparaturii și a ustensilelor folosite, experiența personalului și reputația clinicii pot fi doar câțiva dintre factorii care pot influența prețul serviciilor. 

Așadar, dacă te afli în căutarea celui mai bun cabinet veterinar pentru animalul tău de companie, ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și începe să cauți câteva clinici în apropierea casei tale.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close