Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Vrei să captezi privirile prietenelor tale? Iată ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei

Vrei să captezi privirile prietenelor tale? Iată ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei

Povestea iei românești este fascinantă și face parte din identitatea culturală a țării noastre.

Vrei să captezi privirile prietenelor tale? Iată ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2022   •   12:47

De-a lungul secolelor, vestimentația femeilor și a bărbaților a traversat numeroase schimbări, dar portul național și-a conservat autenticitatea. În prezent, ia se bucură de popularitate în rândul adulților și copiilor, deopotrivă, datorită farmecului aparte pe care îl imprimă ținutelor, dar și a materialului natural care asigură o senzație plăcută la purtare.

Ia românească este caracterizată de versatilitate, existând zeci de combinații vestimentare în care o ie poate fi ilustrată în ținutele actuale. Un outfit compus dintr-o ie populară cu broderii cusute manual și o piesă vestimentară modernă creează un rezultat cu adevărat rafinat și original față de ceea ce vedem că se poartă în jurul nostru zilnic. 

Rolul iilor lucrate manual în stilizarea ținutelor de ocazie și de zi

Ia reprezintă una dintre piesele statement, care trebuie să se regăsească în garderoba iubitoarelor de rafinament. Iile imprimă o notă specială ținutelor, indiferent de sezon sau împrejurare. Pentru a menține strălucirea caracteristică cămășilor tradiționale românești este esențial să descoperim cum trebuie să integrăm corect un articol tradițional, astfel încât să ne remarcăm printr-un look de efect.

Există câteva sfaturi de bază care permit combinații inspirate, astfel încât ia să rămână elementul central al ținutei. Cu certitudine, o ie tradițională, concepută din materiale naturale 100%, cusută și brodată manual trebuie valorificată tot printr-o vestimentație de calitate superioară.

Descoperă șarmul costumelor populare din diferite zone! Piesele populare emană purtătoarei un aer de prestanță și prețiozitate și de aceea este chiar simplu să creezi ținute fabuloase având ca punct de plecare: ia românească. 

  • Ie populară cu fustă / pantaloni din piele

Dacă iubești stilul nonconformist și ținutele cu personalitate, atunci mizează pe contrastele formate prin mixtul de piese tradiționale, ‘’cuminți’’ și cele provocatoare. Pentru a obține un look ‘’seducător potolit’’, optează pentru o ie cu motive multicolore brodate manual și o fustă ori o pereche de pantaloni din piele neagră. Încalță o pereche de pantofi stiletto și lasă-te admirată pentru curaj și stil.

  • Ie populară cu pantaloni eleganți/ blugi

Pentru ținutele de birou sau întâlniri de afaceri, poți purta o pereche de pantaloni stil țigaretă, chino sau tip culottes. Pentru un rezultat desăvârșit, orientează-te către o pereche de pantofi cu toc nude, negri sau într-una din nuanțele care se regăsesc pe ie.

Pentru timpul liber sau ținute casual, asociază ia cu o pereche de blugi ușor evazați și o pereche de teniși albi. Pe aceștia îi poți înlocui cu o pereche de pantofi cu toc într-o nuanță contrastantă cu nuanța iei, elemente care vor da ținutei o notă de senzualitate. Ai grijă la proporția culorilor și evită să incluzi ia în ținute multicolore. De exemplu, îmbracă o pereche de jeans albaștri, o ie cu motive tradiționale albe, crem, bej sau în aceeași nuanță de albastru cu cea a pantalonilor și încalță o pereche de pantofi de culoare roșie. 

  • Ie populară cu fuste lungi/ midi

O piesă vestimentară cu motive populare mereu va fi pusă în lumină cu ajutorul unei fuste până la genunchi sau mai jos. Această combinație duce cu gândul la vechile fotografii ale femeilor satului de altădată, îmbrăcate în cămașă populară, fustă până jos și un brâu brodat manual. 

Pentru o astfel de combinație stilistică, optează pentru fuste lungi din mătase sau tip creion pentru evenimente formale. Broderiile colorate realizate manual vor îndulci sobrietatea vestimentației și te vor transforma în vedeta serii.

Pentru ținute casual sau pentru birou, îmbracă ia alături de o fustă midi. Poți alege modele cloș, modele din denim, plisate pentru un look relaxat. O variantă interesantă sunt și fustele midi cu crăpătură sau modelele petrecute cu centură, într-o nuanță nude, care vor sublinia frumos silueta și vor accentua strălucirea motivelor tradiționale ale iei. La evenimentele speciale, poți adăuga un clutch elegant și un colier statement care te vor transforma într-o prezență magică! 

Dacă preferi un look uniform, atunci creează o continuitate purtând ia alături de o altă piesă a costumului popular. Descoperă pe Ocaua.ro, reinterpretări ale costumelor populare tradiționale! Lasă-te inspirată de frumusețea modei de altădată și oferă garderobei tale un iz boem cu spectaculoasele veste, sacouri, rochii, sumane sau pardesiuri pentru orice eveniment, toate cusute și brodate manual din materiale naturale 100%.

×
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close