Antena 3 CNN Economic Ford opreşte, din nou, producţia de maşini la Craiova şi trimite acasă un întreg schimb de muncitori

Ford opreşte, din nou, producţia de maşini la Craiova şi trimite acasă un întreg schimb de muncitori

Ford a anunţat că opreşte temporar producția auto la uzina din Craiova din cauza crizei de componente.

Ford opreşte, din nou, producţia de maşini la Craiova şi trimite acasă un întreg schimb de muncitori
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    26 Apr 2021   •   14:09

Conform calendarului anunţat de companie, Ford trimite în șomaj tehnic muncitorii dintr-un schimb de lucru pe o perioadă de aproape o lună. Mai exact, de pe 26 aprilie până pe 21 mai.

La sfârşitul lunii aprilie și începutul lunii mai, la Craiova va fi suspendată producția de autovehicule timp de șase zile.

Producția de motoare va fi suspendată pentru 10 zile.

Circa 1.000 de oameni, trimişi acasă de Ford pentru aproape o lună

“Ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, în perioada 26 aprilie- 21 mai, Secția de Producție Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schimburi, în loc de trei.

În plus, estimăm în acest moment 6 zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10- 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie - 14 mai.

Continuăm totodată să prioritizăm configurațiile cheie de vehicule, gestionând în mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori”, a declarat Ana Maria Timiș, director de comunicare al Ford România, conform presei locale.

Muncitorii trimişi în şomaj tehnic, plătiţi cu trei sferturi din brut

La uzina Ford din Craiova activează peste 6.000 de angajați. Dintre aceștia, cei mai mulți lucrează la Secția de Producție Vehicule iar în urma restrângerii de activitate, circa 1.000 de angajați dintr-un schimb de lucru ar urma să fie trimiși în șomaj tehnic pentru aproape o lună.

Potrivit unor surse citate de presa locală, angajații Ford ar urma să fie plătiți cu 78% din salariul brut pe perioada suspendării producției.

La uzina din Craiova a mai fost o oprire temporara de producție în luna februarie.

Ford produce la Craiova autovehiculele Ford Puma și EcoSport, precum și motorul EcoBoost de 1.0 litri.

×
Subiecte în articol: Ford oprirea producţiei
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close