Antena 3 CNN Economic Gheorghe Piperea: Gata cu creditele în 2020

Gheorghe Piperea: Gata cu creditele în 2020

Avocatul Gheorghe Piperea îi sfătuieşti pe români să amâne luarea unui credit, fie pentru casă, fie pentru altceva, în anul 2020.

Gheorghe Piperea: Gata cu creditele în 2020
17 Dec 2019   •   13:50

Acesta a explicat care sunt motivele pentru care ar trebui să ne gândim de două ori înainte să luăm un credit. 

Întrebat de DC News dacă românii ar trebui să mai ia credite în 2020, în contextul economic care se prefigurează, avocatul Gheorghe Piperea a dat un răspuns ferm. 

"Nu, categoric nu. Exceptând situaţiile care nu suferă amânare, situaţiile cu totul şi cu totul extraordinare. Oricum, creditul este ca un medicament, nu trebuie să-l iei ca şi cum l-ai consuma în mod curent, ci doar atunci când chiar ai nevoie de el. Când spun situaţii extraordinare mă refer la situaţiile în care este nevoie de o finanţare pentru finalizarea studiilor de către copilul tău, este nevoie de o sumă de bani pentru a completa restul de preţ pe care trebuie să-l plăteşti pentru că deja ai plătit un avans unui proprietar de apartament, este nevoie de o sumă de bani pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale.

Nu te îndatorezi începând din 2020 pe termen mediu sau lung, întrucât urmează să rămâi captiv al acelui credit pe zeci de ani de acum încolo", a spus avocatul Gheorghe Piperea.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close