Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Prof. Tudorel Butoi, despre "Adi de la Brad", noul Bivolaru al României: "Aceste persoane îi sunt victime sigure"

Prof. Tudorel Butoi, despre "Adi de la Brad", noul Bivolaru al României: "Aceste persoane îi sunt victime sigure"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a comentat, la Antena 3, cazul liderului spiritual "Adi de la Brad".

Prof. Tudorel Butoi, despre "Adi de la Brad", noul Bivolaru al României: "Aceste persoane îi sunt victime sigure"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    27 Mai 2022   •   23:06

După Gregorian Bivolaru, Ardelean Farcaş, sau "Adi de la Brad", e acuzat că a înşelat mii de oameni. Fostul miner, fără acreditări în yoga sau tehnica meditaţiei, a format în Munţii Apuseni o comunitate prin care au trecut chiar şi străini sau vedete. Dar sunt mărturii că, în fapt, şi-a exploatat, abuzat, hărţuit şi chiar violat membrii.

"Ne putem gândi la orice. Eu aș începe prin a felicita organele de procuratură, pe domnul procuror ce se va ocupa de temeinicia și legalitatea acestei situații, pentru că s-au sesizat din oficiu. Foarte important", a spus Tudorel Butoi, vineri seară, la Antena 3.

"Domnul procuror a conturat șantajul, pentru asta se face pârnaie,  violul - se face pușcărie și pentru asta,  abuzul sexual asupra copiilor, minorilor,  se face pușcărie și pentru asta și pentru exercitarea fără drept a unei ocupații se face pușcărie. Cu alte cuvinte acest om și întreaga poveste avem speranța că va fi adusă într-un spațiu de normalitate și de legalitate", a mai spus Butoi.

Potrivit psihologului criminalist, organele de urmărire penală de la noi și din lumea întreagă sunt obișnuite și s-au confruntat cu astfel de comunități.

"Adi de la Brad", acuzat de violuri repetate. Ce se întâmpla în comunitatea Copiii Soarelui de la Dumbrava de Sus

"Indivizi cu labilitate emoțională, cu fragilitate, cu structură din aceasta de atașament afectiv, oameni singuri, familii disfuncționale din te miri și diverse feluri privesc și primesc cu satisfacție acest adăpost socializant în care se întâlnesc cu oameni de aceeași fractură existențială, comunică între ei, vorbesc, și aceste persoane sunt victime sigure ale unuia ca acesta (Ardelean Farcaş, sau "Adi de la Brad" - n.red.) care are abilități verbale, are capacitatea de a se dedubla, capacitatea de a convinge și pe terenul acesta iată că abuzează sexual copiii, violează femeile, pătrund în intimitatea persoanelor", a comentat Tudorel Butoi într-o intervenţie telefonică la emisiunea "În faţa naţiunii".

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close