Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ucrainenii din Cernăuţi s-au înghesuit pentru ajutoarele venite din România

Ucrainenii din Cernăuţi s-au înghesuit pentru ajutoarele venite din România

Cozi de sute de persoane la Cernăuți pentru ajutoarele venite din România. 

Ucrainenii din Cernăuţi s-au înghesuit pentru ajutoarele venite din România
de Paul Ciurari    |    27 Apr 2022   •   19:25

Dacă la inceputul Razboiului ajungeau la Cernauti zilnic zeci de camioane cu ajutoare pentru refugiați, încât le ajungeau oamenilor să trimită chiar și pe front, astăzi numărul transporturilor a scăzut considerabil.

Între timp în Cernăuți s-a ajuns să locuiască 100.000 de refugiați, iar ajutoarele sunt tot mai puține. Astăzi, la un centru de înregistrare a refugiaților, au ajuns ajutoare din România: cartofi, ceapă și biscuiți.

Oamenii s-au îmbrâncit ca să prindă un pachet

Au fost împărțite sutelor de refugiați câte 2 kg de cartofi și ceapă, 1kg de orez, 1kg de mălai și câteva pachete de biscuiți. Oamenii s-au înghesuit pentru a prinde câte ceva, de frică să nu se termine.

Nevoia de produse alimentare este tot mai mare în zonă, fiind mii de oameni care mănâncă la centrele de refugiați, sau care își procură cu greu alimentele. Și asta pentru că mulți dintre acești refugiați au posibilități materiale limitate.

×
Subiecte în articol: cernăuți ajutoare refugiati ucraineni
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close