Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rușii și-au ținut promisiunea și au lansat "surpriza explozivă" la Azovstal | Ce se vede în imaginile filmate de cecenii trimiși să lupte la uzină

Rușii și-au ținut promisiunea și au lansat "surpriza explozivă" la Azovstal | Ce se vede în imaginile filmate de cecenii trimiși să lupte la uzină

Bombardamente ruse masive au fost semnalate, miercuri, la Mariupol, unde zeci de civili ar fi fost uciși după o explozie de proporții, potrivit informațiilor comunicate de ucraineni.

Rușii și-au ținut promisiunea și au lansat "surpriza explozivă" la Azovstal | Ce se vede în imaginile filmate de cecenii trimiși să lupte la uzină
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2022   •   18:57

Uzina Azovstal este singurul loc din orașul devastat în care rușii nu îndrăznesc să intre cu forțele terestre.

Aici se află ultimii combatanți din batalionul Azov şi din militarii diviziei 36 Infanterie marină. Uzina ocupă o suprafață uriașă iar sub ea este un adevărat oraș împânzit de tuneluri.

Militarii ucraineni cunosc bine această infrastructură şi de aceea încă au capacitatea de a rezista. Însă rezistența le este pusă la încercare de bombele de mare putere trimise de Moscova.

"Perimetrul Azovstal este distrus cu bombe de mare putere, iar sub ruine sunt prinși mulți oameni, care se chinuie să iasă", spune Sviatoslav Palamar (Kălina), comandant adjunct al batalionului Azov.

Este apelul de ultimă oră al rezistenței din Mariupol.

Informația publicată în urmă cu o zi de serviciul secret al Ucrainei s-a confirmat.

De la Moscova a venit "surpriza" despre care vorbea comandantul trimis în Mariupol de Rusia: masivele bombe anti-bunker, care străpung adăposturile fortificate și ucid tot ce se află în interior.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Batalionul Azov, imagini din orașul în care oamenii își cară morții în saci, printre ruine

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că rușii folosesc aceste arme la Azovstal.

Între timp, luptătorii batalionului Azov, care e posibil să-și trăiască ultimele clipe de viață în perimetrul uzinei bombardate din Azov, au publicat un clip cu orașul transformat într-o ruină după 56 de zile de război.

Peste tot, moarte și distrugere. Surprinși de obiectivul camerei, oamenii își cară morții în saci, printre dărâmături.

La rândul lor, agresorii au publicat propriul film.

Cecenii aduși să lupte la Mariupol spun că ar fi intrat în uzină și că sunt pe cale să curețe ultimul bastion al apărătorilor ucraineni.

În imaginile distribuite de trupele Moscovei se văd zeci de oameni duși la camioane.

Cecenii trimiși de Ramzan Kadîrov la Mariupol se laudă că au capturat 35 de soldați ucraineni

Despre ei, materialul video susține că ar fi fost scoși din Azovstal. Odată cu civilii, ar fi fost capturați şi 35 de militari ucraineni.

Într-un alt colț al orașului devastat, camera arată un alt camion al ocupanților, cu zeci de oameni înfometați în jurul lui.

Miliția Populară din Doneţk se laudă că distribuie ajutoare, însă insurgenții din teritoriile separatiste sunt atenți la eventualii militari ucraineni, strecurați printre civili. 

Propaganda rusă a postat clipuri și cu batalionul de asalt "Somalia", al autoproclamatei Republici Doneţk, care defilează prin Mariupol până la "Azovstal".

Devine clar de ce liderii militarilor blocați sub uzină au făcut apel la liderii lumii pentru ajutor: ei nu au încredere în "clemența" și în promisiunile cu care rușii și-au însoțit ultimaturile.

"Facem apel către toți liderii lumii să ne ajute. Le cerem să folosească procedura extracției şi să ne ducă pe teritoriul al unei țări terțe",  a spus Serghei Volina, comandantul brigăzii 36 de infanterie marină, într-un ultim apel video.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close