Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rabla Plus 2024: Primim din partea statului mai mulţi bani pentru o maşină mai poluantă

Rabla Plus 2024: Primim din partea statului mai mulţi bani pentru o maşină mai poluantă

Decizia Guvernului de a înjumătăţi valoarea bonusurilor oferite prin programul Rabla Plus ar putea reduce avântul noilor înmatriculări verzi. Se preconizează o creştere de 24% pentru anul acesta, iar procentul ar fi fost mai mare dacă tichetele ar fi rămas la aceeaşi valoare ca anul trecut.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2024   •   19:00

Pe şoselele din România vor circula până la finalul anului cu 24% mai multe maşini prietenoase cu mediul.

Cifrele specialiştilor ar fi mai mari, însă decizia executivului de a înjumătăţi valoarea voucherelor oferite prin programul Rabla Plus face ca numărul înmatriculărilor noi să fie mai mic faţă de cel aşteptat.

Anomalia acestui an este că bonusul oferit pentru o maşină hibrid a fost redus la 13.000 de lei. Cel pentru o maşină mild hibrid, mai poluantă decât prima categorie, poate ajunge la 16.000 de lei.

Indiferent de tipul maşinii, românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar anul acesta pentru un autovehicul verde.

Nici pentru problema staţiilor de încărcare autorităţiile nu par să găsească o soluţie. Aproximativ 8.000 de proiecte sunt în derulare prin Ministerul Dezvoltării. Banii obţinuţi prin PNRR ar urma să fie investiţi în staţii de încărcare în comune sau oraşe mici.

Aproape 35.000 de autoturisme electrificate circulă pe şoselele din România. Pentru acestea sunt disponibile mai puţin de 2.000 de staţii de încărcare.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close