Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Copiii flămânzi ai României care merg la şcoală pentru un corn şi un pahar cu lapte

Copiii flămânzi ai României care merg la şcoală pentru un corn şi un pahar cu lapte

Intră în pat flămânzi şi cu gândul la masa de a doua zi din sala de clasă. Din cauza sărăciei extreme, sute de copii din Botoşani văd şcoala mai mult ca pe o cantină.

Copiii flămânzi ai României care merg la şcoală pentru un corn şi un pahar cu lapte
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2022   •   19:04

Sute de copii din judeţul Botoşani adorm zilnic flămânzi. Dar sărăcia şi foamea cu care se confruntă acasă îi mână la şcoală. Însă nu neapărat din dorinţa de cunoaştere, ci pentru că acolo primesc ceva de mâncare. Un corn și un pahar cu lapte.

Doar 300 de unități de învățământ din România beneficiază de programul "Masa caldă" care le asigură copiilor un prânz complet.

Copii care mănâncă doar la şcoală

Într-o gospodărie mică din Hudești trăiesc trei familii. Una dintre ele este formată din doi tineri şi doi copii. Curtea răsună de râsetele copiilor mult prea mici pentru a înţelege incertitudinea zilei de mâine.

În odaia alăturată trăiesc alte opt suflete. Mama Vioricăi, soţul său şi şase nepoţi.

În aceeaşi gospodărie mai există o familie, cu 11 copii. Într-o singură cameră. Mama, în vârstă de 42 de ani nu munceşte. Soţul are probleme cu vederea şi merge la muncă cu ziua. Singura sursă de venit stabilă a familiei este alocaţia copiilor.

Comuna din România care are o grădiniţă de 5 stele. Copiii au mese calde şi transport gratuit

În școala din localitate sunt 255 de elevi şi 55 de preşcolari. O parte semnificativă a acestora trăiesc în condiţii extrem de grele. Pentru aceşti copii hrana pe care o primesc la şcoală este de un real ajutor.

Anul trecut şcoala din localitate a beneficiat, alături de alte câteva şcoli din judeţ, de un proiect pilot numit "Masa caldă". El nu s-a putut implementa aşa cum a fost gândit, din cauza spaţiului.

Anul acesta se încearcă implementarea programului din nou. 

La nivel național, în 2022, numărul școlilor incluse în programul "Masă caldă" pentru elevi a fost dublat. 300 de unități de învăţământ beneficiază de el. 

×
Subiecte în articol: copii masa calda şcoală Botoșani
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close