Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Copii puşi în pericol de indolenţa Primăriei Sectorului 1. Locuri de joacă dezastruoase

Copii puşi în pericol de indolenţa Primăriei Sectorului 1. Locuri de joacă dezastruoase

Copiii se joacă în continuare în părculeţele din Sectorul 1 al Capitalei, deşi acestea au fost închise pentru nereguli grave de către inspectorii de la Protecţia Consumatorilor. Primăria nu a făcut nimic să le readucă la un stadiu funcţional. Ba mai mult, serviciile de curăţenie nu îşi găsesc locul printre băncile pline de grafitti, coşurile de gunoi rupte sau copacii uscaţi care ar putea provoca oricând o tragedie.

Copii puşi în pericol de indolenţa Primăriei Sectorului 1. Locuri de joacă dezastruoase
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tiliță    |    26 Iul 2022   •   19:13

Copiii din cel mai bogat sector al Capitalei trăiesc şi se joacă printre gunoaie.

Aceasta este realitatea de care se loveşte orice părinte, când ajunge cu cei mici la locurile de joacă.

"Trebuie să existe oameni care să vină să cureţe. că de aia sunt plătiţi, dar de când avem noul primar, mizerie ca acum, niciodată. Să vă uitaţi la astea ce s-au pus, că se rup dedesubt, aleargă copiii şi se pot răni", spune o femeie.

În luna aprilie a acestui an, inspectorii ANPC au pornit o serie de controale

În urma acestora, au fost închise iniţial 30 de locuri de joacă pentru diverse probleme legate de siguranţa celor mici.

Copiii îţi mulţumesc pentru că le respecţi locul de joacă! Acesta este mesajul pe care Primăria Sectorului 1 l-a amplasat în mai toate spaţiile pentru cei mici.

Părinţii spun că ar mulţumi şi ei administraţiei locale dacă ar face mai multă curăţenie sau dacă ar repara acolo unde este cazul.

La 4 luni distanţă de la închiderea spaţiilor de joacă, se pare că problemele au dispărut din punctul de vedere al autorităţilor.

Copiii au din nou acces la spaţiile de joacă

Am cerut un punct de vedere din partea Primăriei Sectorului 1 să aflăm dacă au primit decizia de la ANPC pentru redeschiderea parcurilor, însă până în acest moment, nu am primit niciun răspuns.

Nici reprezentanţii ANPC nu au reuşit să ne spună dacă a existat o astfel de decizie sau dacă Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a redeschis locurile de joacă de la sine putere.


 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close