Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Florin Cîțu a dat astăzi ochii cu procurorii DNA și cu nuiaua lui Ceaușescu | Complicii fostului prim-ministru se pot alege cu peste 10 ani de pușcărie în dosarul vaccinurilor

Florin Cîțu a dat astăzi ochii cu procurorii DNA și cu nuiaua lui Ceaușescu | Complicii fostului prim-ministru se pot alege cu peste 10 ani de pușcărie în dosarul vaccinurilor

Fostul premier Florin Cîțu a fost astăzi în fața procurorilor anticorupție, însoțit de avocați.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2023   •   19:10

El are calitatea oficială de urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Acuzațiile sunt formulate în dosarul achizițiilor de vaccin anti-COVID în valoare de un miliard de euro.

Cîțu a petrecut, astăzi, 30 de minute în sediul DNA.

El nu este singurul fost demnitar urmărit penal în dosar.

Citește și: Vlad Voiculescu: "Cîțu, Baciu și Gheorghiță au semnat achiziția de vaccinuri, fără acordul meu!"

"Vineri este o zi mare pentru Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu. Vineri, cei doi foști miniștri ai Sănătății au fost convocați în fața procurorilor DNA, unde li se vor aduce la cunoștință acuzațiile abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Pentru aceste acuzații, cei doi foști miniștri ar putea să stea în pușcărie între trei ani și zece ani și jumătate.

Vineri, celor doi li se vor aduce la cunoștință acuzațiile din dosar, urmând ca la odată ulterioară, în funcție de citațiile de la procuror, să meargă și să dea declarații, dacă vor dori să facă acest lucru.

Lor li se impută faptul că prin achiziția de vaccinuri inutile, în cantități deosebit de mari, care sunt și acum în stocurile Ministerului Sănătății, au adus un prejudiciu la bugetul de stat de aproape 1.000.000.000 euro. Astăzi, acest dosar a început cu punerea sub acuzare a lui Florin Cîțu", a relatat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3 CNN.

La DNA, Cîțu a fost întâmpinat cu o nuia cu șnur roșu, agitată de cunoscutul protestatar Marian Moroșanu, zis "Ceaușescu".

Protestatarul a spus că este darul lui Moș Nicolae pentru fostul premier.

Procurorii DNA spun, la rândul lor, că achiziția celor peste 43 de milioane de doze sub semnătura prim-ministrului liberal a fost una inutilă şi extrem de costisitoare.

Iar Cîțu spune că nu a greșit cu nimic.

"Ce pot să vă spun este că mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru cu respectarea legislației în vigoare", a declarat el la ieșirea din sediul DNA. 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close