Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fraudă cu criptomonede. Victimele au plătit zeci de mii de euro în schimbul unor promisiuni

Fraudă cu criptomonede. Victimele au plătit zeci de mii de euro în schimbul unor promisiuni

Mai mulţi români au crezut că devin milionari în euro dacă investesc în monede virtuale prin intermediul unui broker fals. Escrocul i-a lăsat astfel fără zeci de mii de euro.

de Cristi Georgescu    |    Ioana Mircea    |    26 Iun 2023   •   18:57

Brokerul este acuzat că a încasat bani pentru achiziția monedelor Bitcoin, asta după ce le promiteau celor care investeau, că le va obține câștiguri fabuloase.

Șase persoane au căzut în plasa bărbatului, pentru că s-au dovedit a fi ușor de înșelat. Practic, victimele erau convinse să vireze sume mari de bani în conturile bancare ale societății escrocului, doar că totul se concretiza cu false promisiuni fără ca monedele electronice să ajungă să fie tranzacționate.

În total au fost încasați 113.000 de euro și 13.500 de lei. Doar o singură persoană a încheiat un contract de intermediere, de investiții financiare, în care se prevedea că pentru suma minimă de 60.000 de euro pe care clientul a plătit-o, va primi un bonus lunar, egal cu 300.000 de euro, doar că acești bani nu au ajuns niciodată în posesia victimei, se arată rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Citește și: Șeful Bitcoin România, audiat într-un dosar de înșelăciune cu prejudiciu de peste 3 milioane de dolari

Astfel, a fost deschis un dosar penal de înșelăciune, pentru că prin aceeași metodă, escrocul a convins o altă persoană, să investească 40.000 de euro, cu promisiune de câștig lunar de 200.000 de euro.
Procesul va ajunge pe masa judecătorilor de drepturi și libertăți ai judecătoriei Timișoara.

×
Subiecte în articol: criptomonede bitcoin
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close