Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Locomotiva unui tren accelerat a luat foc în mers pe Valea Drăganului

Locomotiva unui tren accelerat a luat foc în mers pe Valea Drăganului

Locomotiva acceleratului IR1833 Iaşi - Timișoara a luat foc astăzi după amiază în Halta Valea Drăganului.

Locomotiva unui tren accelerat a luat foc în mers pe Valea Drăganului
de Claudia Popovici    |    23 Aug 2021   •   18:28

Update 18:54: Incendiul este localizat, se lucrează acum la lichidare.

Potrivit ISU în tren erau 60 de călători, inclusiv copii, fără solicitări de asistență medicală. Incendiul a izbucnit în compartimentul motor al locomotivei diesel.  

Potrivit CFR, trenul își va relua mersul în condiții de siguranță, cu o întârziere de circa 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor trimisă de la stația Cluj Napoca. Călătorii trenului IR 1833 vor primi apă în stația Oradea.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.

Ştirea iniţială:

Din primele informaţii locomotiva trenului accelerat IR1833 Iaşi - Timișoara a luat foc în mers la 80 km de Oradea în Halta Valea Drăganului.

Călătorii au așteptat pe câmp stingerea incendiului fără să primească, spun ei, vreo informare de la controlori.

Un incident asemănător a avut loc azi dimineaţă la locomotiva trenului Interregio 2612, care face legătura între Arad și Timișoara. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 05:00.

Vagoanele au fost desprinse imediat de locomotiva în flăcări. Cele două vagoane, în care se aflau aproximativ 30 de călători, au fost trase în câmp, la circa 500 de metri distanță de incendiu.

Oamenii au fost preluați de alt tren, după aproximativ două ore.

Din cauza unor lucrări desfășurate în zona Zam, traficul feroviar a fost deviat pe această rută, așa că incidentul din această dimineață a dat peste cap circulația trenurilor pe această rută.

Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire. Degajarea liniei de cale ferată în zona Șagu-Vinga va dura încă aproximativ două-trei ore.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close