Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Incendiu puternic la o stână și în poligonul Babadag în urma unor trageri cu tunul. Ard zeci de hectare de vegetaţie, iar 18 animale au murit

Incendiu puternic la o stână și în poligonul Babadag în urma unor trageri cu tunul. Ard zeci de hectare de vegetaţie, iar 18 animale au murit

Un incendiu puternic de vegetație uscată a izbucnit vineri între localitățile Sălcioara și Enisala și în Poligonul Babadag din județul Tulcea. Incendiul a izbucnit în urma unor trageri cu tunul efectuate de militari francezi. Au ars zeci de hectare de vegetaţie şi 18 animale au murit.

Incendiu puternic la o stână și în poligonul Babadag în urma unor trageri cu tunul. Ard zeci de hectare de vegetaţie, iar 18 animale au murit
Sursa foto: Captură video
de Claudia Popovici    |    22 Iul 2022   •   17:50

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a fost anunțat despre incendiu la ora 13.00.

La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, una din cadrul Stației de Pompieri Babadag și două autospeciale din cadrul Detașamentului Tulcea.

De asemenea, în zonă intervine serviciul de voluntari din Jurilovca și Sarichioi cu două autocisterne, două tractoare și o autospecială de stingere.

Potrivit ISU, o fermă a fost cuprinsă de flăcări în proporție de 80%. Până în prezent, au ars aproximativ 50 hectare de vegetație uscată.

Potrivit MApN, în poligonul Babadag, în urma activităților executate de partenerul francez, trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetație.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de șanțul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localitățile Sălcioara și Enisala.

Incendiul a afectat și o stână aflată la aproximativ 200 metri S-E de poligon.

Forțele și mijloacele de intervenție ale MApN, împreună cu forțele ISU intervin la acest moment, pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 50 hectare. Nu au fost înregistrate victime umane.

După lichidarea incendiului, reprezentanții Poligonului Babadag și ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor și modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare, precizează MApN.

Pagube incendiu poligon Babadag

În urma incendiului au ars aproximativ 150 ha de vegetație uscată din zona poligonului Babadag și aproximativ 250 ha izlaz comunal Jurilovca.

Animale decedate: 8 porci și 10 oi, cu mențiunea că încă nu s-a verificat toată ferma.

×
Subiecte în articol: incendiu Babadag
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close